Microsoft Word'e Yapay Zeka Desteği - Haberler - indir.com

Microsoft Word'e Yapay Zeka Desteği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 14:47:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Microsoft'dan kullanıcılarına yapay zeka desteği.

Microsoft üzerinde yazı yazıyorsanız ve sürekli yazım yanlışlarından şikayetçiyseniz artık yapay zeka destekli bir editör kullanabileceksiniz. Şirket geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada Word'ün kısa zaman içerisinde "Ideas" özelliğine kavuşacağını ve bu özelliğin "Word Belgesi" hazırlarken birçok kullanıcıya yardımcı olacağını duyurdu.

Microsoft Word, PowerPoint ve Outlook'a Akıllı Özellikler GeliyorMicrosoft Word, PowerPoint ve Outlook'a Akıllı Özellikler Geliyor

"Ideas" Neleri Kapsayacak?

Ideas'ın en önemli özelliklerinden biri metinleri size daha okunabilir bir şekilde sunması. Word'e gelecek bu yeni özellik sadece yazım denetimi yapmakla kalmıyor aynı zamanda hali hazırda olan yazınızı da daha iyi bir hale getirmeye çalışıyor. "Ideas" özelliği yapay zekanın öğrenme sistemiyle geliştirilerek desteklendi. Farklı gramer yapılarıyla desteklenen "Ideas" yazım yaptığınız dile göre, karmaşık ifadeler kullandığınız ya da metinde anlaşılması zor olan bir bölümü yeniden yazmanız için sizi uyaracak. Bu şekilde daha akıcı ve daha yalın metinler hazırlamanızı sağlayacak olan "Ideas" aynı zamanda kullanıcılarına daha kapsamlı metinler hazırlamasında da yardımcı olacak.

Microsoft Word'ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir?

Bulut tabanlı geliştirilen sistem ayrıca, yazınızın tahmini okunma süresini de belirleyip sizinle paylaşacak. Microsoft'tan gelen açıklamalara göre "Ideas" aynı zamanda, yazılardaki kısaltmalarında yazının anlam bütünlüğüne göre ne anlama geldiğini belirlemede yardımcı olacak. Örneğin PS kısaltmasının "Post Scriptum" ya da "Playstasihon" mu olduğunu ya da FB kısaltmasının Fenerbahçe mi Facebook mu olduğunu belirlemenizde size yardımcı olacak. 

Metnin Anahtar Noktalarını "Ideas" Belirleyecek

Daha çok okura yardımcı olacak bu özellik metnin önemli olan kısımlarını kendi belirleyecek. Bu şekilde uzun bir metin yazarken, yazdığınız metni incelemeniz ve gereken düzenlemeleri uygulamanız da daha kısa sürecek. Bu özellik size uzun haber bültenlerini ya da sunumlara daha hızlı göz atma imkanı tanıyacak. Microsoft aynı zamanda "Ideas"ın "Word Desinger" adı verilen bir özellikle kullanıcıya sunulacağını söylüyor. Word Designer kullanıcılara belgelerinin üzerinde farklı bölgeleri düzenleme imkanı tanıyacak.

Microsoft Word, PowerPoint ve Outlook'a Akıllı Özellikler Geliyor

Bu iki özellik size uzun metin hazırlamalarında daha çok yardımcı olacak. Örneğin 100 sayfalık bir sunum belgesi hazırlıyorsanız, detay bilgilere yer verdiğiniz kısımlar "Ideas" tarafından belirlenerek size sunulacak bu sayede eksiklikler varsa size gözden kaçırmadan düzenleyebilme imkanı sunacak.

Microsot Word İndir: Windows

"Ideas" ve "Word Desinger" özellikleri Haziran ayında "Office Insider" adıyla öncelikle test kullanıcılarına sunulacak. Sonbaharda tüm kullanıcılara açılması beklenen özellikler için dil desteği ile ilgili bir ayrıntıya yer verilmedi. Birçok dilde yazım desteği sunan Word'un "Ideas" özelliğinin hangi dilleri kapsayacağı bilinmese de, sürümün sadece İngilizce olarak çıkarılması bekleniyor. Yani "Ideas" desteği şimdilik sadece İngilizce metinlerde kullanılabilecek bir özellik olacak. Yakın zamanda bir dil desteği eklenip eklenmeyeceği ise Microsoft'un yapmış olduğu açıklamada yer almıyor.


Microsoft Word'ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir?Microsoft Word'ün büyük harfler için otomatik düzeltme ayarları nasıl değiştirilir?
Sahte Tarihi Eserleri Gerçeklerinden Ayırt Edebilen Yapay Zeka GeliştirildiSahte Tarihi Eserleri Gerçeklerinden Ayırt Edebilen Yapay Zeka Geliştirildi

PAYLAŞ