Microsoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştü - Haberler - indir.com

Microsoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 09:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde satışıyla gündemde olan TikTok’un peşine Twitter’da düştü.

Donald Trump’ın ABD’de kullanımı yasakladığı TikTok birkaç hafadır satışıyla ilgili her geçen gün yenş gelişmeler yaşanıyor. Bir süredir Microsoft’un satın almaya çalıştığı uygulama bugüne dek hala satılmadı. Masabaşı toplantılarının devam ettiği bilinse de şirketlerin neden anlaşmaya varamadığına dair henüz herhangi bir açıklama yok. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Apple’ın da bu rekabete dahil olacağı iddia edilmişti. ByteDance firmasından bugüne dek yaptığı en büyük satın almayı gerçekleştireceği iddia edilen şirket bu iddiaları yalanlamıştı. Bugün gündeme gelen yenş gelişmeler ise Twitter’ında TikTok savaşına dahil olduğunu ortaya çıkardı.

TikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptıTikTok CEO’su veri hırsızlığı hakkında açıklama yaptı

TikTok’un satın alınma süreci ABD’li teknoloji devleri arasında ciddi bir gerilim yaratacak gibi duruyor. WSJ tarafından ortaya atılan iddialara göre dünyanın Twitter, Microsoft’la TikTok konusunda rekabet içine girdi. Bunun için büyük bir çaba sarf ettiği iddia edilen şirketin TikTok’u Microsoft’un elinden alabileceği düşünülüyor.

TikTok'u satın almak isteyen Microsoft'a Çin engeli

İddialara göre TikTok için ByteDance ve Twitter arasında önemli görüşmeler çoktan başladı. Ancak ne yazık ki bu sürecin ve yapılan görüşmelerin detayları henüz bilinmiyor. Twitter’ın TikTok için Çin merkezli şirkete ne kadarlık bir ödeme yapmaya hazır olduğu da gizemini koruyor.

Bununla yanı sıra Twitter’ın TikTok’un tüm haklarının mı satın alınacağı yoksa sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çalışmaların mı satın almak istendiği konusu da henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanması beklenen TikTok’u hangi ABD devinin satın alacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


Donald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladıDonald Trump TikTok hakkındaki son kararını açıkladı
ABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilirABD'li teknoloji devi Apple TikTok'u satın almak için harekete geçebilir

PAYLAŞ