Microsoft Teams'in video konferans katılımcı limiti 250 kişiye çıkıyor - Haberler - indir.com

Microsoft Teams'in video konferans katılımcı limiti 250 kişiye çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 06:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft'un uzaktan çalışma prensibine sahip olan ürünü Teams, korona virüs nedeniyle oldukça popüler bir konuma yerleşti. Şirket bu bu popülerliği sürdürmek için çeşitli özellikler geliştirmeye devam ediyor. Microsoft bünyesinde çalışan ekip tarafından hazırlanan Teams, daha fazla kullanıcıya hitap etmek adına yakın zaman içerisinde grup sohbet limitini 100'den 250'ye çıkaracak. Söz konusu bu özelliğin tüm kullanıcılara Mayıs ayının ortasında kademeli olarak ulaştırması bekleniyor. 

Microsoft Teams'in limiti artırılıyor

Korona virüs salgını nedeniyle evlerine kapanmak zorunda olan kişiler için bu süreç içerisinde görüntülü görüşme uygulamaları her zamankinden daha büyük bir önem kazandı. Bu süre içerisinde kullanıcı sayısında patlama yaşayan uygulamalardan biri de Microsoft Teams. Günlük aktif kullanıcı sayısı 15 milyon olarak olan platform, Mart ayı içerisinde 44 milyon seviyesine ulaştı. Şirket de bu durumda kullanıcılara en iyi şekilde hizmet verebilmek ve aynı zamanda pandemi sonrasında da kullanıcılarını elinde tutabilmek için özelliklerini geliştirmeye ve deneyimini daha da iyi bir noktaya taşımaya devam ediyor. 

Microsoft Teams çöktüMicrosoft Teams çöktü

Sohbet sırasında katılımcı limiti 100'den 250'ye çıkarmak, tahmin edileceği üzere büyük işletmeler için oldukça önemli bir yenilik olacak. Bu özelliğin sunulmasıyla beraber bildirimlerin sayısında yaşanacak olan büyük artışın dikkat dağınıklığı yaratmasının önüne geçmek için Microsoft, gruptaki katılımcı sayısı 20'yi geçtiği anda Outlook otomatik cevapları, Teams durum mesajları, yazıyor işaretçilerini video ve sesli aramaları, paylaşımları ve okundu bildirimlerini devre dışı bırakacak.

Şu an için yöneticilerin Microsoft Teams uygulamasında grup katılımcı limiti koymak gibi bir özellik bulunmuyor. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir nokta da Teams'in video konferans limitinin halen 20 kişi olmasıdır. Bu yeni özellik ile beraber sohbet gruplarının limitinde artış sağlanıyor. Kullanıcıların hoşuna gidecek olan bu özellik ile beraber daha fazla kişi aynı zamanda görüntülü görüşme gerçekleştirebilecekler. Bu da özellikle şirket toplantıları için kolaylık olacak. 

 


Microsoft Teams rekor kırdıMicrosoft Teams rekor kırdı
Microsoft Teams neden bu kadar güvenliMicrosoft Teams neden bu kadar güvenli
Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştıMicrosoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştı

PAYLAŞ