Microsoft Teams için Together modu kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Microsoft Teams için Together modu kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 23:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Microsoft, Teams için yayınladığı son güncelleme ile yeni bir kullanıcı modu hizmete sundu. "Together" olarak adlandırılan bu mod, kullanıcıların yan yanaymış gibi görünmelerini sağlıyor. Yapay zeka destekli bu mod, ağustos ayı gibi her kullanıcı için deneyimleme imkanı olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, son dönemlerde belki de en fazla "Teams" isimli video konferans uygulaması ile ilgili. Çünkü virüs pandemisi dolayısıyla uzaktan eğitim ve home office çalışma kültürü benimsenmiş vaziyette.Doğal olarak da insanlar, video konferans uygulamalarına ihtiyaç duyuyorlar. Bu noktada en iyi olma yolunda ilerleyen Microsoft da elinden gelenin fazlasını yapıyor. 

WhatsApp Web karanlık mod kullanıma sunulduWhatsApp Web karanlık mod kullanıma sunuldu

Microsoft, Teams'e şimdiye kadar pek çok yenilik sunuldu. Bu yenilikler, uygulamanın hem işlevsel yönünü artırdı hem de kullanıcı deneyimini iyileştirdi. Şimdiye kadar yapmış olduğu yenilikler ile yetinmeyen Microsoft, şimdi yayınlamış olduğu bir güncelleme ile birlikte Teams'e önemli yenilikler kazandırdı.

Video konferansları, artık aynı ortamdaymış gibi görüntülenecek

Microsoft Teams, bir süredir "Together" ismi ile anılan bir mod üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu mod, bugün itibariyle yayınlandı ve kullanıcıların bir bölümü, artık bu özelliği deneyimleyebiliyorlar. Teams'in Together modu, video konferansa katılan kullanıcıları çok başka bir şekilde bir araya getiriyor. Kullanıcılar, sanki yan yana oturuyorlarmış gibi bir görünüme sahip oluyorlar.

Together modu, bir konuşmaya katılım sağladığınız esnada altını omuz bölgenizden itibaren kesiyor ve sizi bir koltuğun üzerine yerleştiriyor. Adeta bir sinema ya da toplantı salonu gibi görünebilen sanal koltuklar, iş ya da sınıf arkadaşlarınız ile birlikte oturuyor gibi görünmenizi sağlıyor. Bu mod kapsamında dilediğiniz kişiye el sallayabiliyor ya da onların omuzlarına dokunabiliyorsunuz.

Şirket yetkilileri, Together modunun nasıl çalıştığı ile ilgili olarak detaylı bir açıklama yapmış değiller. Özellikle de yapay zekanın bu mod kapsamında nasıl çalıştığı da tam olarak bilinmiyor. Çünkü özellikle de arkadaşların omuzlarına dokunma ve el sallama gibi hareketlerin az da olsa yapay görünmesi, video konferansları daha da yapay bir duruma sokabilir. Together modun bütün kullanıcılara sunulması ile birlikte gelecek olan tepkiler, bu konuda oluşan düşüncelerin anlaşılmasında rol oynayacak.



PAYLAŞ