Microsoft Teams için takvim özelliği yolda - Haberler - indir.com

Microsoft Teams için takvim özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, iş ve okul için sıkla kullanılan Teams yazılımı için çalışma arkadaşları arasında uyumu daha da artıracağı düşülen takvim özelliğini getirecek. Şirketin ürün haritasına göre özellik, yeni açılan her bir Teams kanalı için ortak bir takvim oluşturacak. Söz konusu bu takvimde ise kanaldaki üyelerin katılım göstereceği toplantılar ve olaylar yer alacak. 

Microsoft tarafından konu hakkında yapılan açıklamaya göre Teams, bir buluşma kanalı oluşturduğunda bu durum için aktivite sayfasında otomatik bir şekilde yeni bir gönderi oluşturacak. Bildirimleri kapalı olan kullanıcılar ise bu tip gelecek olayları kanal takvimi üzerinden kolaylıkla takip edebilecekler. Bu sayede de kullanıcıların arasında oluşabilecek iletişimsizliklerin önüne geçilmesi planlanıyor. Şu an için henüz geliştirilme aşamasında olan takvim uygulamasının Ocak ayı içerisinde Teams için hem masaüstü hem de internet üzerinden ulaşılabilir olacağı düşünülüyor. Mart ayı içerisinde tam olarak sunulacağı düşünülen ve kullanıcılara da e-posta kopyalarını Teams kanallarına iletmeleri sağlanacak Outlook eklentisi de, bu takvim özelliği ile uyumlu bir şekilde çalışacak gibi gözüküyor.

Microsoft Teams'e yeni kişilleştirme özellikleri eklendiMicrosoft Teams'e yeni kişilleştirme özellikleri eklendi

Hatta özellikle de pandemi sürecinden sonra oldukça hızlı bir şekilde ivme kazanan Microsoft Teams için yeni gelişmeler üzerinde de çalışıldığı dile getiriliyor. Son birkaç aydır ise Microsoft, uygulamanın sesle arama işlevine birçok yeni özellik eklemesinin yanı sıra, yakın zaman içerisinde uygulamayı ücretsiz bir şekilde kullanan kişiler için tek bir seferde 24 saate kadar video aramaları yapabilme imkanının da sunulacağı açıklandı. 

Bu sayede 40 dakika ve 60 dakika gibi seçenekler sunan diğer benzer uygulamalardan Zoom ve Google Meet'ten de bir adım öne geçmiş gibi gözüküyor. Microsoft firmasının bu uygulama için yapmış olduğu çalışmalar ve getirmiş olduğu güncellemeler, video konferans ve iş birliği yazılımının salgının azalmasında sonra dahi sürdürüleceğine olan güveni gösteriyor. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırması adına getirilen bu yeniliklerle beraber de şirket, dolu bir piyasa içerisinde, Teams'i uzaktan çalışmak adına kullanmak için ilk akla gelen  uygulama haline getirme yolunda adım adım ilerleme kat ediyor. Bu sayede Teams gelecek günlerde daha popüler bir şekilde çalışabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 


İlgili uygulamalar
Microsoft Teams için Together modu kullanıma sunulduMicrosoft Teams için Together modu kullanıma sunuldu
Microsoft Teams otomatik özet hizmeti ekliyorMicrosoft Teams otomatik özet hizmeti ekliyor
Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştuMicrosoft Teams yeni özelliklere kavuştu

PAYLAŞ