Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladı - Haberler - indir.com

Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yazılım devi Microsoft’a yakın kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre Microsoft,  Google’ın Android uyumluluk koşullarını karşılamış durumda. Bu sayede Surface Duo, tüm Android uygulamalar ile beraber uyumlu bir şekilde kullanılabilecek. Şirketin birçok girişim gerçekleştirmiş olduğu biliniyor. Başlıca bakacak olursak Nokia gibi dev şirketleri bünyesine katmış olmasına rağmen, akıllı telefon pazarında beklenilen seviyeye erişememişti. Bu noktada başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra şirket, yine de geçtiğimiz yıl duyurusunu gerçekleştirmiş olduğu Surface Duo’dan oldukça umutlu ve bu cihazı ile yepyeni bir ürün segmentinde rekabete dahil oluyor.

Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini geçti

Microsoft Teams için Together modu kullanıma sunulduMicrosoft Teams için Together modu kullanıma sunuldu

Microsoft, Surface Duo’u ilk duyurduğunda modelin Android işletim sistemini kullanacağını belirterek oldukça şaşırtmıştı. Fakat Windows Latest tarafından aktarılan bilgilere göre Microsoft, Surface Duo’nun sadece Android ile çalışan bir cihaz olmasını değil, diğer yandan Google Servisleri ile tam uyumlu bir cihaz olmasını istiyordu. Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olsa dahi Google Servisleri’ni kullanmak için Google’dan özel bir lisans almak gerekiyor. Şirketler ise bu lisansları alabilmek için bazı gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Bunun için ise Play Store’daki tüm uygulamaların cihazda başarılı bir şekilde açılması gerekiyor.

Gelen yeni bilgilere göre ise Microsoft, Surface Duo cihazının Android 10 işletim sistemi ile çıkış yapmasını istiyor ve bunun için ise Android uyumluluk şartlarını tamamlamış durumda. Microsoft’un Android 10 işletim sistemini seçmesinin sebebi olarak ise çift ekran desteği olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yılın başlarında Samsung’un Galaxy Fold modeli ve Huawei’nin ise Mate X adlı katlanabilir akıllı telefonlarını duyurması ile beraber Google, Android 10 lansmanında arayüzün katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalışacağını söylemişti. Bakalım Microsoft’un da bu yeni cihazı nasıl bir uyum sunacak göreceğiz.


Microsoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyorMicrosoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyor
Google ve Microsoft güçlerini birleştiriyorGoogle ve Microsoft güçlerini birleştiriyor

PAYLAŞ