Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir - Haberler - indir.com

Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-12 12:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un Siri’nin arkasında yer alan geliştirici Nuance Communications Inc şirketini satın almak için harekete geçeceği ortaya çıktı. Reuters kaynaklı habere göre Microsoft, Nuance şirketi için tam 16 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Konu hakkında ise önümüzdeki saatler içinde resmi bir açıklamanın gelmesi bekleniyor. Teknoloji dünyasındaki gelişen yapay zeka teknolojileri, pazardaki şirketlerin hamlelerine de farklı etkiler yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda ise Microsoft olmak üzere birçok teknoloji şirketi, yapay zeka üreten kurumları satın almak için büyük ödemeler yapmaya hazırlanıyorlar. Gelen son haberlere göre ise Microsoft’un yeni bir atılım içinde olduğu ve bu atılım ise Microsoft’un bugüne kadar ki en pahalı ikinci satın alma işlemi olacağı belirtiliyor.

Microsoft, 16 milyar dolar ödemeye hazırlanıyor

Siri'ye hayvan seslerini çıkarma özelliği geldiSiri'ye hayvan seslerini çıkarma özelliği geldi

Söz konusu bu iddia, ilk kez Reuterse tarafından belirtilmiyor. Geçtiğimiz günlerde ise Bloomberg tarafından yapılan bir açıklama ile de görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti. Ancak Bloomberg’e göre satın alma görüşmelerinin yarıda kalma ihtimali bulunuyordu. Ancak Reuters kaynağına göre bu satın alımın daha kesin olduğu düşünülüyor.

Nuance şirketinin yaptığı tek çalışma Siri olmuyor. Şirket aktif olarak çalışmalarını yapıyor ve otomotiv sektörünün yanı sıra sağlık sektörü gibi birçok alanda yapay zeka sistemleri üretiyor. Microsoft’un böyle bir hamle ile ise yapay zeka teknolojileri noktasında elini güçlendirmesi bekleniyor. Şuan için henüz resmi bir açıklamanın olmadığını belirtelim.


En iyi Siri komutarı neler?En iyi Siri komutarı neler?
Siri artık Spotify'ı yönetebilecekSiri artık Spotify'ı yönetebilecek

PAYLAŞ