Microsoft, Sega ve Konami'yi satın almak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Microsoft, Sega ve Konami'yi satın almak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 22:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından oyun alanında yeni bir yatırım planlanıyor. Planlamaya göre Sega ve Konami satın alınacak.

Son dönemlerde yeni yatırımlarıyla dikkat çeken Microsoft, Xbox başta olmak üzere oyun alanında da başarılı olmayı hedefliyor. Microsoft ile Sega arasında satın alma konusunda görüşmelerin uzun zamandan beri yapıldığı bilinse de Konami için de girişimlerin olması oldukça dikkat çekti. Zira oyun alanında Japonya’nın en dikkat çeken markalarından birisi olan Konami’nin Microsoft tarafından satın alınması, şirkete ciddi bir güç katacak.

Microsoft, Bethesda hayranlarını üzdüMicrosoft, Bethesda hayranlarını üzdü

Microsoft yeni anlaşmaları tek tek duyuruyor!

Microsoft tarafından geçtiğimiz haftalar içerisinde yapılan duyurularda, yeni anlaşmalar açıklanmıştı. ZeniMax Media ve Bethesda ile anlaşma sağlayan Microsoft, bu şirketleri Xbox bünyesine dahil etmişti.  Sega ile yapılacak anlaşmaya kesin gözüyle bakılırken, Konami’nin Silent Hill ve Metal Gear gibi oyunlarla Microsoft ekosistemine dahil olması mümkün.

Microsoft Xbox’u ön plana çıkarabilecek mi?

Uzak doğu pazarında Xbox konsolunu ön plana çıkarmak isteyen şirket, bu konuda Sony ile yoğun bir rekabet içerisinde. Ancak Sony’nin PlayStation serisi ile bölgede ciddi bir hakimiyet kurduğu net bir şekilde biliniyor. Bu nedenle bölgede daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen Microsoft, Xbox’taki oyunları daha da ilgi çekici hale getirmeye çalışıyor.

Bölgedeki konsol satışlarına yönelik yapılan son paylaşımlarda Şubat’ın son haftasında 33 bin 792 Sony PS5 modeli satılmıştı. Sony’i 78 bin 134 Nintendo Switch satışları takip ederken Microsoft’un tüm bunlara yanıtı 1508 Xbox satışı oldu.


Microsoft Xbox için Edge testlerine başladıMicrosoft Xbox için Edge testlerine başladı
Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor

PAYLAŞ