Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi - Haberler - indir.com

Microsoft, Mobil Office uygulamalarının tasarımlarını yeniledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-06 14:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Hemen her bilgisayar kullanıcısının aşina olduğu ve kıyısından köşesinden ihtiyaç dahilinde kullandığı Office programlarını akıllı telefonlar için de sunan Microsoft; Outlook, OneDrive, Word, Excel ve PowerPoint mobil uygulamalarını tasarımını değiştirdi.

Her bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan Windows işletim sisteminin yanı sıra birçok uygulama ve programın geliştiricisi konumunda bulunan Microsoft, Outlook, OneDrive, Word, Excel ve PowerPoint mobil uygulamalarının yeniden tasarımlarını gün yüzüne çıkardı.

Microsoft Office 365'e önemli yenilikler geldiMicrosoft Office 365'e önemli yenilikler geldi

Bir blog yazısı yayınlayan Microsoft, şirketin Fluent Design sistemi ile tasarlanan değişikliklerin üretkenliği bir üst seviyeye çıkaracağını belirtti. Uygulamalar, şu an daha uyumlu tasarımlara sahip. Yeni geliştirilen tasarımla birlikte uygulamalar yeni ikonlara, açılış ekranlarına, kartlara ve tipografiye sahip biçimde geliyor. 

Yeni özellikler

Fonksiyonel özellikleri arasında 'E-postalarımı Oku' (Play My Emails) özelliği, kullanıcıların gelen kutusunu dinleyebilmesini sağlıyor. 'Sesli Oku' (Read Aloud) özelliği ise benzer bir işlevi Word ve Office uygulamalarında yerine getiriyor. Buna ek olarak dokümanları ve tabloları hızlı bir biçimde taramak için akıllı telefonunuzu kullanabileceksiniz.

Gün içerisinde ortalama 4 saatimizi kısa zamanların birleşimi ile akıllı telefonlarımızla geçiriyoruz. Bu zaman dilimini çok kısa parçala bölerek gerçekleştirdiğimiz için geçen zamanın uzunluğunu anlayamıyoruz. Microsoft bu kısa süreler içerisine üretkenliği nasıl sıkıştıracaklarını şöyle açıklıyor:

elefonları kullanırken uygulamalar arasında geçiş yapıyoruz ve çok kısa dikkat aralığına, daha keskin zaman kısıtlamalarına ya da daha dikkat dağıtıcı çevrelere sahibiz. Mobil uygulamalar, sorunsuzca bağlandığında ve benzer hissettirdiğinde uygulama düzenlerini ve konumlarını yeniden öğrenme ihtiyacını eleyerek bilişsel yükü azaltıyor.

 Şirket tüm bunların yanı sıra, Teams, Yammer ve Planner’ın yeniden tasarımlarının da yakın zamanda kullanıcılar ile buluşturulacağını duyurdu. Şirket bunun haricinde akıllı telefon kullanıcıları için uygulama kullanıcı arayüzü araç takımını (toolkit) üçüncü parti uygulama geliştiricileriyle de paylaştı. Böylece diğer uygulamalar da benzer tasarım elementlerini ve üretkenlik odağını benimseyebilecek.



PAYLAŞ