Microsoft Mixer'in fişini çekti - Haberler - indir.com

Microsoft Mixer'in fişini çekti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Microsoft, popüler hale getirmek için yayıncılara milyonlarca dolar ödeme yaptığı canlı yayın platformu Mixer'i kapatma kararı aldı. Alınan karar göre Mixer, yaklaşık olarak 1 ay sonra kullanıma kapatılacak. Pek çok Mixer kullanıcısının canını sıkan bu gelişme, Ninja ve Shroud gibi Microsoft ile sözleşme yapmış yayıncıların da boşa çıkmasına sebebiyet verecek.

Amazon'un sahip olduğu Twitch, şu an dünyanın en popüler oyun odaklı yayın platformlarından birisi konumunda bulunuyor. Twitch, profesyonel oyunculardan çeşitli e-spor organizasyonlarına kadar oyun denildiği zaman akla ilk gelen neredeyse her etkinlikte yayın gerçekleştirdiği bir mecra.

Microsoft'un gizemli oyun konsolu patenti ortaya çıktıMicrosoft'un gizemli oyun konsolu patenti ortaya çıktı

Buna ek olarak ABD merkezli teknoloji devi Microsoft da "Mixer" olarak isimlendirdiği bir canlı yayın platformuna sahip ve şirket, Twitch'in popülaritesini kırabilmek ve platformunu daha da popüler hale getirebilmek için en çok izlenen oyunculardan olan Ninja ile yüksek bütçeli bir anlaşmaya imza attı. Fakat şirket, tüm bu çalışmalara rağmen istediği noktaya ulaşamadı.

Mixer kapandıktan sonra yayıncılara ne olacak?

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Mixer, 22 Temmuz'dan itibaren resmen kapanıyor. Bundan dolayı Ninja ve Shroud başta olmak üzere Mixer'da yayın yapan popüler yayıncılar, herhangi bir "transfer ücreti" gerekmeksizin serbest kalmış olacak. Microsoft'un yapmış olduğu açıklamalar, Mixer'i aktif bir şekilde kullanan Xbox kullanıcılarının Facebook Gaming'e geçiş yapabileceklerini ifade ediyor. 

Dürüst olmak gerekirse Microsoft, Mixer için gerçek manada çaba ve para harcadı. Hatta bu konuda şirket, yayıncı Ninja ve Shroud ile yapmış oldukları anlaşmalar için on milyonlarca dolar harcadı. Bununla birlikte platform, bir türlü istediği organik kitleyi yakalayamadı ve artık kapanma noktasına geldi. 

Ninja'nın kafası karışık; Gothalion, Facebook Gaming'le devam edecek

Mixer'in kapatılacağının açıklanmasından sonra, Microsoft'un platformdaki iş ortakları olan profesyonel oyuncu ve yayıncılardan bazı açıklamalar geldi. Geçtiğimiz yıl Twitch'i bırakarak, çok da ciddi bir "transfer ücretiyle" Mixer'e geçiş yapan Ninja, sahip olduğu topluluğu ve Mixer'de yaptıkları işleri sevdiğini söyledi. Bazı yeni kararlar vermesi gerektiğini söyleyen Ninja, bu kararlar için düşüneceğini ifade etti. Mixer'in popüler yayıncılarından Gothalion ise Facebook Gaming ile yoluna devam edeceğini söyledi.

Twitch'te yayın yapan Richard Lewis de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Önemli kaynaklardan bazı bilgiler edindiğini ifade eden Lewis, Ninja ve Shroud'un Facebook Gaming'e geçiş yapmak istemediklerini, Microsoft ile anlaşmalarını bozarak boşta kalacaklarını söyledi.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ