Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor - Haberler - indir.com

Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook’un WhatsApp için yeni hamlesi kullanıcılardan büyük tepkiler alıyor. Pek çok şirketin tepki gösterdiği bu hamleye Microsoft’ta katıldı. Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi birkaç gündür dünya gündemine oturmuş durumda. Şirketin verileri depolamak ve kullanmak üzere kullanıcılardan izin istemesi daha doğrusu kullanıcıları izin vermeye mecbur etmesi bir hak ihlali olarak değerlendiriliyor. Dünya çapında teki çeken bu kararı şirketlerde kullanıcılar da bulmuyor.

Facebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklamaFacebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklama

Microsoft krizi fırsata çevirmeye çalışıyor

WhatsApp’ın bu yaptırımının ardından dünya çapında pek çok kullanıcı yeni bir uygulama arayışına girmişti. Bu noktada krizi fırsata çevirmeye çalışan Microsoft ise kullanıcılara Skype’a geçmelerini öneriyor. Facebook’a gönderme yapan Skype ekibi Twitter hesabı aracılığıyla gizliliğe önem verdiklerini ve kullanıcıların kişisel verilerini 3. şahıslara satmadıklarını bildiren bir mesaj yayımladı.

Söz konusu paylaşımın ardından paylaşıma Microsoft’un hangi kullanıcı verilerini topladığını ve hangi amaçlarla kullandığını açıkça belirten gizlilik bildirimi sayfasının bağlantısı da eklendi.

Güncellenen WhatsApp gizlilik sözleşmesine göre, kullanıcıların WhatsApp’ın verilerini Facebook ile paylaşılmasına izin vermeleri gerekiyor. Eğer kullanıcılar bunu kabul etmezse uygulamayı kullanamıyorlar. Yeni hizmet şartlarının 8 Şubat'ta yürürlüğe gireceğini açıklayan şirket ise bu kararının arkasında duruyor gibi görünüyor. Bu noktada kullanıcılar Telegram ve Signal’e göç etmeye başladı. Pastadan payını almak isteyen Microsoft’ta harekete geçmiş durumda. İş ve okul nedeniyle bazı kullanıcılar bir süre boyunca WhatsApp’ı bu sohbetler için kullanmaya devam edecek gibi dursa da, uygulamanın ciddi bir oranda kullanıcı kaybedeceği tahmin ediliyor.


İlgili uygulamalar
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan WhatsApp açıklamasıKişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan WhatsApp açıklaması
Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturmaRekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma

PAYLAŞ