Microsoft Konami’nin tüm oyunlarını satın alabilir! - Haberler - indir.com

Microsoft Konami’nin tüm oyunlarını satın alabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 15:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft, önümüzdeki zamanlarda heyecanla beklenen yeni konsolu Xbox Series X'i kullanıcıları ile buluşturacak. Buna ek olarak teknolojinin dev ismi, yeni konsolu için başka girişimlerde de bulunmayı ihmal etmiyor. Oyun geliştirici Japon şirket Konami ile bir dizi anlaşma yaptığı söylenen Microsoft'un, ünlü oyun şirketinin tüm oyunlarını kendi bünyesine almaya çalıştığı yer alan iddialar arasında.

Sony derken Microsoft aldı

Daha önce yayılan söylentilerde, Sony'nin PlayStation 5 için yeni oyunlar geliştirmek odanı korku serisi toplayacağı ifade edilmişti. Yakın tarihte çıkan bir rapor, asıl Microsoft'un bu süreçte olduğunu gösteriyor. Teknolojinin dev ismi, hem Silent Hill'i hem de diğer Konami oyunlarını satın alarak büyük bir atak yapmak istiyor.

PlayStation Türkiye'den indirim kararı sonrası ilk açıklama geldi!PlayStation Türkiye'den indirim kararı sonrası ilk açıklama geldi!

Yayılan söylentilere göre bugün, Konami'nin bütün oyun kataloğu Microsoft tarafından satın alınacak. Bu, Microsoft'un Konami'den Silent HillMetal Gear ve daha fazlasını satın alması demek oluyor.

Microsoft kesenin ağzını açtı

Konami'nin klasik korku serisi oyunun hakları için bir teklif savaşı olduğu biliniyordu. Nihayet bu savaşı Sony kazandı diye beklerken iddiaların doğru olmasıyla Microsoft'un bütün oyunları satın alması oyun severleri fazlasıyla şaşırtacak. Bunun yanı sıra, Microsoft'un yeni ve orijinal oyunlardan elde etmiş olduğu tüm karı koruması konusunda da anlaşma yapıldığı ileri sürülüyor.

Konami'nin oyun üretimini sürdürebilmesi için Japonya merkezli yeni bir stüdyo Microsoft tarafından finanse edilecek. Bu anlaşmanın ilk 12-18 ayında, Konami, Xbox Games Studio Tokyo’nun “uydu ofisi” olarak hareket edebilecek. Ayrıca iki şirketin telif konusunda anlaştığı da söylentiler arasında yer alıyor. İddialara göre, Konami’nin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü tüm oyunlar için telif ödemeleri yapılacak.


Microsoft'tan yeni Xbox Live hamlesiMicrosoft'tan yeni Xbox Live hamlesi

PAYLAŞ