Microsoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyor - Haberler - indir.com

Microsoft ilk veri merkezini Yunanistan'da açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Microsoft, “GR for Growth” dijital dönüşüm girişiminin bir parçası olarak Yunanistan’da yer alan ilk veri merkezi için planlarını duyurdu. Kendi adına bölgenin veri üssünü Yunanistan olarak belirleyen Microsoft’un veri merkezi için neden Türkiye’yi tercih etmediği soru işaretleri barındırıyor.

Microsoft’un yeni veri merkezi ile Yunanistan bölgede önemli bir konuma gelecek

Microsoft bugün, Yunanistan’da yaşayan insanların, hükümetin ve her büyüklükteki işletmenin, gelişmesi için yeni fırsatlar yaratacak teknoloji ve kaynakları kullanacak. Microsoft bu girişimi “GR for Growth” olarak duyurdu. Bu girişim ile birlikte, Microsoft, Yunanistan’da bulut ağı kurarak, dünyanın en büyük bulut altyapısı ayak izine Yunanistan’ı da dahil edecek. Düşük gecikmeye sahip olacak olan veri merkezi, kurumsal seviyedeki bulut hizmetlerine erişim sağlayacak. Şirket, 2025 yılına kadar Yunanistan’da yaklaşık 100 bin kişiye dijital teknolojiler konusunda eğitim vermeyi planlıyor.

Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor?Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor?

Microsoft Başkanı Brad Smith, duyuruyu Yeni Akropolis Müzesi‘nde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Microsoft’un Yunanistan, Kıbrıs ve Malta Genel Müdürü Theodosis Michalopoulos ile birlikte yaptı.

Bugün yapılan girişim, ülkemizi Avrupa’nın dijital liderleri arasında konumlandıracak. Microsoft’un veri merkezi, dijital ekonomimize rekabet avantajı sağlayacak. Microsoft, uzun vadeli bir yatırım olan bu girişim ile birlikte ülkemizin potansiyeline karşı duyulan güveni öne çıkarmış oldu. Açıklamalarını yapan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ek olarak, yapılan bu girişim ile birlikte 100 bin vatandaşımız, bugünün ve yarının Yunan iş gücünü güçlendirecek.

Microsoft, startuplar, işletmeler ve Sivil Toplum Örgütleri dahil olmak üzere 3 bin iş ortağı ve müşteriden oluşan, ayrıca büyümeye devam eden ekosistemi ile Yunanistan’da 28 yıllık bir geçmişe sahip. Bugün, Microsoft’un ülkedeki ilk veri merkezi planları ve “GR for Growth” girişimi ile gelişerek ülke ekonomisine olan katkıyı artırıyoruz.

 Yunanistan veri merkezi, Microsoft’un küresel ayak izine katılacak ve şu anda duyurulan toplam 63 bölgeye ulaşacak, Microsoft Azure desteği ile 140’tan fazla ülkede aktif bir şekilde mevcut olacak. Şirketlere, Microsoft’un bulut servisleri ile hizmet vermeye başlayacak. Microsoft için çok önemli olmamıza rağmen Türkiye yerine neden Yunanistan’ı tercih ettiğini bilmiyoruz. Sonuçta Türkiye jeopolitik konumuyla önemli bir noktada yer alan bir ülke konumunda, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan köprü görevi görüyor. Bir diğer yandan Microsoft Türkiye operasyonu Orta Doğu bölgesi için de söz sahibi.

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella da bu girişim ile ilgili bir tweet attı. Tweet’de şu sözlere yer verdi:

Bugün, ülkedeki ilk veri merkezi bölgemizi kurma planları ve yeni istihdam fırsatlarını desteklemek için bir yetenek girişimi ile Yunanistan’da dijital dönüşümü ve yeniliği hızlandırma taahhüdümüzü duyurduk.

Today we announced our commitment to accelerate digital transformation and innovation in Greece, with plans to establish our first datacenter region in the country, as well as a skilling initiative to support new employment opportunities. https://t.co/d0BABNE8pl — Satya Nadella (@satyanadella) October 5, 2020





PAYLAŞ