Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı! - Haberler - indir.com

Microsoft hisse değerini 1 trilyon dolara çıkardı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 16:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya üzerinde 1 trilyon dolarlık şirket ünvanına sahip olan Apple, tahtını Microsoft’a bıraktı. Microsoft 13 basamaklı eşiğin üzerine çıkarak rakiplerine fark atmayı başardı. Yazılım devi Microsoft, şuan için ABD’de Corona virüsü pandemisinden sonra hisse senetleri ile piyasa değeri 1 triyon dolardan fazla olan tek şirket olarak kabul görüldü. NASDAQ’ın resmi listelerine göre 23 Mart’ta piyasaların kapanışı ile beraber Microsoft’un toplam 1034 trilyon dolar değeri bulunuyordu. Microsoft şirketi, Nisan 2019’da 1 trilyon doları geçen piyasa değerini geçen üçüncü ABD şirketi olmayı başardı. Apple, Amazon ve Google ana şirketi olan Alphabet’in yakın bir zamana kadar 1 trilyon doları aşan bir piyasa değeri bulunuyordu. Ancak yaşanan ekonomik krizler ve olaylar sonrasında dev şirketler sembolik olarak yerlerinden edilmiş oldu.

Microsoft, Apple’ı geçmeyi başardı

Android Auto ve Apple CarPlay'in sunucuların dikkatini dağıttığı ortaya çıktı!Android Auto ve Apple CarPlay'in sunucuların dikkatini dağıttığı ortaya çıktı!

Corona virüsü salgını ekonomiyi derinden etkilemeye devam ediyor. Çin haricindeki tüm mağazalarını kapatan iPhone üretici şirketi Apple hisseleri, ABD’de New York saati ile 09.40’ta 4.9 olarak düşüş sergiledi. Bu düşüş ile Apple 960 milyar dolar piyasa değerine geriledi. Apple hisseleri özellikle bu yıl Covid-19 salgınından ötürü yüzde 25 oranında bir değer kaybetmiş durumda. Microsoft ise yüzde 14 düşüş sağladı ve değeri 1.03 trilyon  dolar ile üst basamakta kalmayı başardı. Pazartesi ile piyasanın kapanışı sonrasında rakamlar şu şekildeydi;

Apple: 981.726 milyar dolar
Amazon: 947.249 milyar dolar
Alphabet: 725,39 milyar dolar

Düşen borsa, Kongre’nin ABD ekonomisi için teşvik önermesine sebep oldu. Bu durum ile beraber demokratik senatörler oy kullanmaktan vazgeçtikten sonra ABD senatosunda önlemler alınması ön görülen bir yasa sürüldü. Buna göre ise 23 Mart tarihinde Trump, borsaya destek olmak için Corona virüsü kapsamında halk sağlığı önlemlerini almayı açık bir şekilde kabul etti.


Apple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyorApple Music, kullanıcılarına “Get Up!” diyor
Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!Apple iOS 13 işletim sistemindeki hatasını kabul etti!

PAYLAŞ