Microsoft haber editörleri yerine yapay zeka kullanmaya başlıyor - Haberler - indir.com

Microsoft haber editörleri yerine yapay zeka kullanmaya başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft Haber'in ünlü haber sitesi MSN.com bünyesinde çalışan çok sayıdaki editörü işten çıkararak yerlerine yapay zeka ile çalışan bir sistem getirildiği söyleniyor. Söz konusu bu işten çıkarmaya tabii tutulan 50 kişinin 'doğrudan çalışan' olmadığı dile getirildi. Microsoft CEO'su Satya Nadella her zaman için işçilerinin yerine yapay zekanın (Al) kullanılması yerine yapay zekanın da işçilerle beraber kullanıldığı bir sistemi savunmuştu. Bununla beraber görünen o ki Microsoft her şeyi yapay zekanın yaptığı bir çözüm fırsatı eline geçtiği durumda da bunu sorunsuz bir şekilde uyguluyor. 

BusinessInsider'da yayınlanan haberlere göre Microsoft Haber, MSN.com bünyesindeki onlarca editörü işten çıkardı. Microsoft Haber bunun yerine yapay zeka sistemleri tarafından çalıştırılan bir haber seçme sistemi kullanmaya başladı. ABD'nin neredeyse en çok kullanılan internet sitesi olan MSN.com, 140 ülkeden 500 milyon kişiye ulaşmaya başarıyor. Yapay zeka sistemi ile beraber toplamda 50 çalışanın işten çıkarıldığı konusu gündeme geldi. İşten çıkarılan bu çalışanların Microsoft'un doğrudan çalışanı olmadığı, Aquent ve MAQ Consulting gibi istihdam ajansları aracılığıyla çalıştığı belirtiliyor.

Microsoft Visual Studio nedir?Microsoft Visual Studio nedir?

Yapay zekâ sistemi verimli sonuçlar verecek mi?

Bir diğer yandan yapay zeka haber birleştirme sisteminin önermiş olduğu haberlerin kalitesine dair çeşitli soru işaretleri bulunuyor. Bu konuya örnek vermek gerekirse bu sistem içerisinde sahte ve yanlış yönlendirilen haberler kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Microsoft Haber, Al'ı içeriklerin taranması ve bu sayede de yeni olma, kategori, konu tipi, kanaat içeriği ve potansiyel popülarite gibi boyutları anlamak için kullandıklarını ve bunların da editörler tarafından sunulduğunu belirtti. Microsoft Haber tarafından yapılan açıklamalara göre yapay zeka algoritmaları içeriklere uygun fotoğrafları tavsiye ediyor ve ardından ise editörler gün boyunca en çok okunan haberleri düzenleyip sergiliyor. Teknoloji dünyasının dev ismi Microsoft, şirket bünyesinde yer alan "insan faktöründen kurtulmaya çalışıyor zira bu çalışanlar şirkete satlik 40 dolara mal oluyor'

BusinessInsider, yapılan bu hamlenin Microsoft Haber platformunda sahip olan Bing ekibinin işi olduğu muhtemel iddialar arasında yer alıyor. Microsoft bünyesine yer alan bir sözcü, kendi işletmelerini diğer tüm şirketler gibi düzenli bir şekilde değerlendirdiklerini ve bu sayede de zaman zaman bazı alanlarda yatırımların arttığını ve hatta öyle ki bazılarında da yeniden yapılandırma yaptıklarını dile getirdi. Sözcü tarafından verilen bilgilerden elde edildiği üzere bu kararlar, devam eden koronavirüs salgınından kaynaklanmıyor. Microsoft, sektörün lider ismi olarak her geçen gün yenilikçi çalışmaları ile hizmetlerini her zamankinden daha yükseğe taşımayı başarıyor. Yeni hizmet hakkında yakın zamanda daha fazla bilgi bekleniyor. 

 


Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?
Sahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldıSahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldı
Microsoft'tan yeni kablosuz kulaklık patentiMicrosoft'tan yeni kablosuz kulaklık patenti

PAYLAŞ