Microsoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 20:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft’un bir süredir üzerinde çalışmış olduğu Edge tarayıcısı 15 Ocak’ta kullanıcıların hizmetine sunulacak. Geliştirici ekip tarafından tarayıcıya dahil olacak olan yeni özellikler ile alakalı geliştirmeler sürerken, ortaya da çıkmaya başladı. Şimdi ise yeni bir özelliğini sunan geliştirici ekip Edge tarayıcısına sitelere özel QR kod oluşturma özelliğini dahil etti. ABD merkezli Microsoft’un Windows 10 ile beraber sunmuş olduğu Edge tarayıcısı hala yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şirketin yenilenmiş Chromium tabanlı olarak kullanıcılarına sunacağı Edge tarayıcısı yeniliklere sahip olarak karşımıza gelecek. Microsoft’un oldukça umutlu olduğu bu tarayıcı bekleneni gösterememiş ve Chrome karşısında yenilmişti.

Yeni Edge Tarayıcısına Önemli Özellik Geldi

Microsoft Edge için beklenen özellik geldiMicrosoft Edge için beklenen özellik geldi

Bekleneni veremediği için yeni Chromium yapısı ile Edge tarayıcısını geliştiren Microsoft, sunmuş olduğu güncellemeler ile beraber uygulama sorunlarını giderirken yeni özellikleri de dahil ediyor. Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısının yeni özelliği ile artık QR kod okutulabilecek. Bu özellik ile beraber artık Edge tarayıcısı ile her siteye özel QR kodlar oluşturabilecek ve bu sayede akıllı telefonlardan bu QR kodları okutarak söz konusu internet sitesine erişmeniz mümkün olacak. Özelliğin şuan için yeni Edge’in Canary sürümünde yer aldığını belirtelim.

Özelliğin henüz test aşamasında olduğundan ötürü çalışmasında bazı problemler yaşanabiliyor. Fakat tam olarak nihai sürüm ile beraber özelliğin daha işlevsel bir hale gelmesi bekleniyor. Kullanıcı hayatını oldukça yakından ilgilendiren bu özellik ile günlük kullanımda mobil ile bilgisayar kullanımları arasındaki iletişim daha da kolay olacağı gözüküyor. Sizde şimdiden Chromium tabanlı Edge’i kullanıyorsanız, bu özelliğin sizler tarafından aktif edilmesi gerektiğini belirtelim. Bunun için arama çubuğuna “edge://flags” yazmanız ve daha sonra “Enable sharing page via QR Code” seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor.

Yeni Edge tarayıcısının 15 Ocak’ta yayınlanacağını belirtelim.  


Microsoft Edge'deki önemli bir özellik Chrome'a geliyorMicrosoft Edge'deki önemli bir özellik Chrome'a geliyor
Microsoft Edge uzantı kabul etmeye başladıMicrosoft Edge uzantı kabul etmeye başladı

PAYLAŞ