Microsoft Değerini 1 Trilyon Doların Üzerine Çıkardı - Haberler - indir.com

Microsoft Değerini 1 Trilyon Doların Üzerine Çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 15:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının dev ismi Microsoft, her geçen gün daha da güçlendirmeye devam ediyor. Zengin üretimleri ile şu günlerde ABD'nin en değerli teknoloji şirketi haline gelen Microsoft, 1 Trilyon dolar değerine sahip olan şirketler arasında yerini almayı başardı. Microsoft denilince şüphesiz birçok kişinin aklına ilk olarak bilgisayarların hayatımıza girdiği zamanlarda mavi duvar kağıdı gelir. Elbette ki madalyonun diğer yüzü bu kadar küçük değildir. Dünyaca ünlü bir şirket olarak uzun yıllardır teknolojik alanlarda boy gösteren ve büyük işlere imza atarak her alanda etkin bir şekilde rol oynayan şirket, artık başarılarının karşılığını alarak ABD'nin en değerli şirketi olmayı başardı. Elbette ki bununla da kalmadı ve değerini 1 trilyon dolara kadar çıkardı. 

Son yılların verileri incelendiği taktirde dünyanın en büyük şirketleri için en önemli başarılarından biri 1 trilyon dolar değere erişebilmektir. Bu değere erişmek ve bu kadar büyük olmak için şirketlerin dünyanın her yerinde ürettikleri ürünleri kullanılan bir şirket olması gerekiyor. Söz konusu bu konu son derece zor olup uzun yıllar büyük başarılar gerektirmektedir. Fakat Microsoft bu alanda usta bir şirket olarak bu başarıyı elde etmeye hak kazanmıştır. Son dönemde gerek gündem de gerek sektörde Apple ve Amazon gibi yine dev şirketler en değerli şirket olma konusunda büyük bir rekabet içerisinde olsalar bile Microsoft, değeri 1 trilyon dolara firmalar arasına adını yazdırarak rekabete dahil dahi olmadı. Yıllardır ürettiği ürünler ile dünyanın her yerine ulaşmayı başaran Microsoft 1 trilyon dolar değerine erişerek başarılarını somut olarak da kanıtlamış oldu. Bu değeri elde eden Microsoft Amerika Birleşik Devletleri'nin de en değerli şirketi olarak ciddi bir gurur kaynağı oldu. 

Microsoft is bringing its Defender antivirus software to the MacMicrosoft is bringing its Defender antivirus software to the Mac

Microsoft 1 trilyon dolara ulaştı

Yıllardır gerek yazılım gerek üretim açısından başarılı bir çizgide yükselen teknoloji devi Microsoft, mevcut veriler doğrultusunda hareket ederek adım adım gelişmeye yönelik olarak ilerledi. Çarşamba günü itibariyle hisse senetlerinde %4 artış yaşanan teknoloji devi, bu artış cirosu ve karının hesaplanandan fazla çıkmasına borçlu olduğunun bilgisini verdi. Yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen rakamlarına baktığımız taktirde 30.6 milyar dolar ciro elde ederken şirketin net geliri 8.8 milyar dolar olarak hesaplandı. Ciddi miktarda yükselişe geçen şirket başarılarının karşılığını bu şekilde görmeye başladı. 

Bu sayede teknoloji devi şirket Microsoft, piyasada mevcut olan hisse değerlerine göre 1 trilyon dolar aşamasına ulaşan üçüncü ABD şirketi olmayı başardı. Geçmiş verilere baktığımızda bu seviyeye ulaşan ilk ABD'li şirket Apple olmuştu, fakat şirketin şu anki değeri ise 976 milyar dolara düştü. Söz konusu bu başarıyı Apple'dan sonra Amazon şirketi de 1 ay sonra yakalamayı başarmıştı. Amazon'un şu anki mevcut değeri ise 935 milyar dolar şeklindedir. Konu ile alakalı herhangi bir açıklama Microsoft tarafından gelmedi. Fakat söz konusu karın ve başarının oldukça iyi bir düzeyde olması şirketin halinden memnun olduğunu ortaya koymaktadır. 


Microsoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyorMicrosoft surface 2 yenilenerek satışa çıkıyor
Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz!Microsoft HealthVault'a veda ediyoruz!
Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?

PAYLAŞ