Miami'de BTC artık resmi bir para birimi! - Haberler - indir.com

Miami'de BTC artık resmi bir para birimi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 10:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Miami’de bu günlerde yıllık Bitcoin konferansı yapılıyor. El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele yaptığı açıklamada Bitcoin'i El Salvador'da geçerli resmi bir para yapmak istediklerini açıkladı.

Tam 12 sene önce 9 Ocak 2009'da ilk kripto para olan Bitcoin duyurulmuştu. Ve bu dönem de eminiz ki kimse kripto para birimlerinin bu kadar büyük bir gelir kaynağı olacağını düşünmemişti. Fakat Bitcoin’in duyurulmasından kısa bir süre sonra kripto paralar durdurulamaz bir çığ gibi gittikçe büyüdükçe büyüdü ve bu süreçte yatırımcılarına da milyarlar kazandırdı. Bitcoin ile başlayan kripto para borsasında günümüzde 10.000'den fazla farklı coin ve token bulunmakta. Bu para birimlerinin gelecekte varlığını hangilerinin sürdürüp, hangilerinin sürdüremeyeceği ise bilinmiyor.

Norton, kripto para madenciliği için yeni hizmetlerini duyurduNorton, kripto para madenciliği için yeni hizmetlerini duyurdu

Kripto paraların değeri 3 Trilyon dolara ulaştı

Geçtiğimiz ay itibariyle toplam değeri neredeyse 3 trilyon dolara erişen kripto para borsası bu yükselişiyle bazı devletleri ve finans kuruluşlarını da ciddi anlamda ürkütüyor. Ancak bu yükselmeye rağmen bu para birimlerine balon gözüyle bakan insanların sayısı da oldukça fazla. Yine de kripto para borsasının geleceğine dair ümit de devam ediyor. Bu senenin en çok beklenen toplantılarından biri de ABD'nin güneydoğusunda yer alan Florida eyaletinin Miami şehrinde yapılıyor.

Elon Musk attığı tweet ile Dogecoin'i tekrar hareketlendirdi

Geçtiğimiz gün itibariyle başlayan Bitcoin 2021 konferansında bu borsaya inanlar için ümit verici konu başlıklarından söz edildi. Amerikan senatörlerinin bazıları da bu toplantıya katılarak Bitcoin hakkında olumlu açıklamalar yaptı. Ve toplantının en önemli konusu Bictoin’in resmi bir ödeme aracına dönüştürülme ihtimali oldu. İlk kez bir devlet başkanı Bitcoin'i resmi ödeme aracı ve rezerv parası olarak kullanmayı düşündüğünü dile getirdi.

Bitcoin toplantısına video konferans bağlantısıyla bağlanan El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'in resmi bir ödeme aracı ve rezervde tutacağı bir varlık olarak tanımak adına bir kanuni düzenleme yaptığını ve bunu da meclise gönderdiğini açıkladı.

El Salvador'un ekonomisi

El Salvador 2001 senesinde kendi resmi para birimi Salvador Kolonunu bırakmış ve ABD Dolarına geçiş yapmıştı. Orta Amerika bölgesinin en büyük dördüncü ekonomisine sahip olan El Salvador'un gayri safi yurtiçi hasılası 2001 senesinde 12 Milyar dolardan 2020'de 27 milyar dolara kadar büyüdü.

Gelişen ekonomilerin ortak problemi olan yüksek kişisel borçlanma (krediler, kartlar vs) El Salvador halkını da etkiliyor. Pek çok ülkede olduğu gibi El Salvador'da da kripto varlıklara olan ilgi oldukça artmış durumda. Ama ülkedeki nakit kullanımı da oldukça iyi durumda. İnsanların yüzde 70'inin bir banka hesabı bile bulunmuyor. Fakat bu yurtdışından ülkeye para girişinin oldukça zor hale gelmesine neden oluyor. Bu nedenle devlet başkanı Bukele Bitcoin'in resmi para birimi ve ödeme aracı olarak kabul edilmesiyle dijitalleşme sürecinin hız kazanacağını düşünmekte. Ek olarak yurtdışında yaşayan Salvadorluların da ülkeye para göndermesinin kolaylaşacağı düşünülüyor.

Tüm bu düşünceler kripto para birimleri için ümit verici olsa da uyuşturucu trafiğinin oldukça fazla olduğu El Salvador gibi ülkelerde kripto paraların resmi para birimi olarak kabul edilmesine şüpheyle yaklaşanlar da var.

 


İngiltere kripto para borsaları kurallara uymuyorİngiltere kripto para borsaları kurallara uymuyor
Google'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldiGoogle'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldi

PAYLAŞ