Facebook, zaman içerisinde mesaj özelliğini kendisinden bağımsızlaştırarak, kullanıcılarına Messenger uygulamasını sundu. Messenger uygulaması, Facebook’un hesaptan bağımsız mesajlaşma uygulaması haline geldi. Fakat uygulama üzerinden yine Facebook kullanan tüm arkadaşlarımıza ulaşmamız mümkün. Messenger bağımsız bir uygulama haline geldikten sonra, uygulamaya çeşitli özellikler de eklenmeye başladı. Eklenen birçok özellikten birisi de, görüldü bilgisi oldu. Birçok sosyal medya uygulaması, kullanıcılarına artık bu özelliği sunuyor. Messenger’da bu uygulamalardan birisi. Fakat bazı kullanıcılar, mesajı okuduğunun bilgisinin karşı tarafa gitmesinden pek memnun olmuyor. Bu düşüncede olanlar için, Messenger’da görüldü bilgisini kapatmak mümkün. İstediğiniz zaman görüldü bilgisini kapatarak, karşı tarafa bilgi gitmesine engel olabilirsiniz.

Messenger görüldü bilgisi kapatma

Messenger’da görüldü bilgisini kapatmanız için, bir eklentiye ihtiyaç duyacaksınız. Bu eklenti, Facebook için geliştirilen Ghost for Chat. Ghost for Chat eklentisi, görüldü bilgisini kapatmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, isterseniz çevrimiçi olduğunuzda bunu gizleme imkanına da sahip olursunuz. Ghost for Chat, bir Google Chrome eklentisi ve kullanımı da oldukça basit. Görüldü bilgisini kapatmak ve ek olarak çevrimiçi olduğunuzu gizlemek istiyorsanız, öncelikle Ghost for Chat’ yükleyin. Üyelik işlemini tamamladıktan sonra, engellemek istediğiniz seçeneği eklenti üzerinden seçin ve kaydedin.

Kullanması oldukça basit olan Ghost for Chat eklentisinin bilinmesi gereken bir yönü, ücretsiz olmaması. Fakat çok yüksek bir meblağ ödemenize de gerek kalmıyor. Eklentiyi kullanabilmek için, aylık olarak 1.99 dolar ödemeniz yeterli oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir