Merkel'den İlginç Huawei Açıklaması Geldi - Haberler - indir.com

Merkel'den İlginç Huawei Açıklaması Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

ABD ile Çin arasındaki gerginlikler hala devam ediyor. Bu gerginlikten en büyük zararı gören Huawei'nin başına gelenleri bilmeyen kalmadı. Huawei ve ZTE ürünleri ABD tarafında devlet kurumlarında kullanılması, Çin tarafına veri aktarıldığı gerekçesi ile yasaklandı. Huawei'de ABD'de bulunan araştırma ve geliştirme biriminin ihracat lisansının aptal edilmesi ve birçok suçlama ile karşı karşıya kaldı. ABD diğer ülkelere de uyarılarda bulunmuştu.

Huawei'nin yeni P30 Lite modeli özellikleri belli oldu

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar HazırladıABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı

Merkel'den İlginç Huawei Açıklaması Geldi

Huawei'nin 5G teknolojisi ile geliştirdiği donanımların kullanılması konusunda uyarıyı ilk Almanya reddetti. Başbakan Angela Merkel yapmış olduğu açıklama ile Huawei için sarı ışığı yaktı ve ABD'yi şaşırttı. Merkel'in Huawei'den tek bir talebi oldu. Bu talepte şirketin 5G ekipmanları ile Çin'e veri aktarmayacağının garantisini vermesi gerekiyor. Japonya'nın Keio Üniversitesi'nde bulunan öğrenciler ile konuşan Merkel, talebin sadece Huawei şirketine özel olmadığını da belirtti. Almanya'da hizmet verkemk isteyen şirketler, veri güvenliği konusunda kesinlikle garanti sunması gerekiyor.

Almanya'nın 5G ihalesi bu yılın ilk çeyreği bitmeden yapması bekleniyor. Hala Huawei'nin ihaleye katılıp katılmayacağı belirli değilken, Merkel'in açıklamalarına cevap vermesi bekleniyor.


Honor 8X ve Huawei Mate 20 Lite karşılaştırmasıHonor 8X ve Huawei Mate 20 Lite karşılaştırması
Huawei Mate 20 Lite ve Xiaomi Mi 8 karşılaştırmasıHuawei Mate 20 Lite ve Xiaomi Mi 8 karşılaştırması
Huawei telefonların casusluk yapmadığı açıklandıHuawei telefonların casusluk yapmadığı açıklandı

PAYLAŞ