Merakla beklenen 2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satış raporu yayınlandı - Haberler - indir.com

Merakla beklenen 2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satış raporu yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-11 18:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticilerinin birbiriyle rekabetinde dengeler değişiyor. Tüm üretici şirketler 2019 senesinin üçüncü çeyrek raporları yayınladı. Listede Samsung liderliğini sürdürmeye ivme kazanan diğer şirketler gözden kaçmadı. 

Bildiğiniz gibi küresel bazda akıllı telefon satışlarında ciddi bir düşüş yaşanmaktaydı. Hatta bu durum öyle ilerlemişti ki sektör yavaş yavaş küçülme yoluna girmeye başlamıştı. Ancak bu sene piyasaya çıkan akıllı telefonlar durumunu tersine çevirmiş gibi görünüyor. 2019 senesinin üçüncü çeyreğine ait yayınlanan ilk rapora göre akıllı telefon satışları yıllık baza yüze 0,8 artış yakalayarak 358,3 milyon adete ulaştı. 

Facebook 2019 İlk Çeyrekte 3 Milyara Yakın Sahte Hesap SildiFacebook 2019 İlk Çeyrekte 3 Milyara Yakın Sahte Hesap Sildi

Yüzde 0,8’lik artış kulağa çok büyük bir rakam gibi gelmese de, aslında bu bir süredir ciddi bir düşüş yaşamakta olan mobil pazarı için oldukça iyi bir gelişme. Yayınlanan listede sektöre yön vermeyi başaran beş büyük şirket yer alıyor. 

Listeye baktığımızda uzun bir süredir teknoloji pazarında lider konumda olan Samsung’un liderliğini korumaya devam ettiğini görüyoruz. Üçüncü çeyrekte 78,2 milyon adetten fazla telefon satışı yapmayı başaran Samsung, bu sayede küresel pazarında yüzde 21,8’lik dilimini elinde tutmayı başarıyor. Bunun yanı sıra şirket geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine kıyasla yüzde 8,3 oranında da sevkiyat artışı yakalamış durumda. 

Huawei kısıtlamalara rağmen ikinciliği koruyor 

Listenin ikinci sırasında ise Huawei yer alıyor. Geçtiğimiz senede pazarda en etkili şirketlerden biri olan Huawei, ABD hükumeti ile yaşadığı sorunlara rağmen konumunu elde tutmayı başarmış görünüyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde hem ana markasından, hem de alt markası Honor’dan toplamda 66,6 milyon sevkiyat gerçekleştirmeyi başaran Çin merkezli şirket, bu sayede pazar payının yüzde 18,6’sınıda elinde tutmayı başardı. Buna karşılık olarak satışlarında da artışa devam eden Huawei’nin geçen yıla göre satışları yüzde 28,2 oranında artmış görünüyor. 

3.Çeyrekte En Çok Satan Telefon Markaları Açıklandı

Apple ve Xiaomi düşüş yaşarken OPPO yükseldi 

Listenin üçüncü sırasında is karşımıza Apple çıkıyor. Teknoloji devi olarak adlandırılan Apple bu senenin üçüncü çeyreğinde toplamda 46,6 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak pazar payının yüzde 13’lük dilimini elinde tutmayı başardı. Ancak şirket listede üçüncü sırada olsa da, yıllık bazdaki sevkiyatları geçtiğimiz seneye göre gerilemiş durumda. Geçtiğimiz sene 46,9 milyon sevkiyat yapan Apple bu senenin üçüncü çeyreğine kadar 46,6 milyon sevkiyat yaparak yüzde 6’lık bir düşüş yaşadı. 

2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

Listenin ilk üç sırasında yer alan şirketlerin sıralaması geçtiğimiz seneyle aynı olsa da şirketlerin sevkiyat ve satış oranlarındaki değişim umut vaat edici. Listedeki dördüncü isim ise son dönemlerde akıllı telefonlarıyla adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Xiaomi oldu. Bu sene amiral gemisi telefonları ve orta segment telefonlarıyla oldukça gündemde olan Xiaomi’den yıllık bazda ciddi bir yükseliş bekleniyordu ancak açıklanan rapor şirket için durumun tam tersi olduğunu ortaya çıkardı. Geçtiğimiz sene 33 milyonun üzerinde akıllı telefon satışı gerçekleştiren Xioami bu yıl 32,7 milyon satışla yıllık bazda yüzde 3,3’lük bir düşüş yaşadı. Listenin beşinci şirketi olan OPPO ise geçtiğimiz sene aynı dönemde 29,9 milyon satış yapabilmişti. Bu sene satışlarını yüzde 4,1 oranında arttıran OPPO 31,2 milyon sevkiyatla pazar payının yüzde 8,7’sini eline almayı başardı. 


Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç varApple hüzünlü, Huawei’de sevinç var
Google'ın 3. çeyrek kazancı dudak uçuklattıGoogle'ın 3. çeyrek kazancı dudak uçuklattı

PAYLAŞ