Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı - Haberler - indir.com

Medium, e-kitap şirketi Glose'u satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-18 13:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Medium kendi adına önemli olan bir adım attı. Şirket e-kitap şirketi olarak görev yapan Glos'u satın alarak kendi  bünyesine kattı. Medium, yeni çalışmaları ile beraber platformu çok daha yukarılara taşıyacak. 

Medium, e-kitap hizmeti veren Glose'u satın aldığının bilgisini verdi. 2014 yılında kurulan Glose'un 200 ülkede bir milyonun üzerinde okuyucusu vardır. Glose'un tek bir dokunuşla vurgulama ve yorumlama özellikleri, Medium uygulamasında da benzer özelliklerin olması, birbirini anımsatıyor. Bilindiği üzere Medium genellikle makale ve bloglar için kullanılıyor. Şirketin Glose'u satın alması, artık blog ve makale tarzı içeriklerin önüne geçme planlarını devreye soktuğunu gösteriyor. Glose platformu şu an için daha kapatılmadı ancak Medium, e-kitapları ve sesli kitapları bu hizmete entegre etmeyi düşünüyor. 

Medium'un Android Uygulaması Test Edilmeye Başlandı!Medium'un Android Uygulaması Test Edilmeye Başlandı!

Medium için önemli bir adım atıldı

Medium, Glose'u kendi bünyesine katmasıyla beraber 1,5 milyondan daha fazla kitaba da sahip olmuş oldu. Söz konusu bu kitaplar, aylık ya da yıllık sistemin dışında tutulacak ve büyük bir çoğunluğu ise belirli bir ücret karşılığında sunulacak. 

Medium CEO'su Ev Williams; "Yalnızca Glose'un okuma ürünleri ve teknolojisinden değil, aynı zamanda kitap yazarları ve yayıncılarla ortaklık deneyimlerinden de etkilendik. Kitaplar, bir fikri keşfetmenin, daha derine inmenin bir yoludur. Dünyadaki fikirlerin büyük çoğunluğu kitaplarda ve dergilerde saklansa da, neredeyse hiç aranamaz ve paylaşılamaz. Glose ile, Medium'un geniş etkileşimli okuyucu ve yazar ağında bu deneyimi iyileştirmek istiyoruz. Yazarların daha fazla okuyucuya ulaşmasına yardımcı olmak için yayıncılarla ortaklık kurmak için Glose ekibiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz." dedi. Glose'un kurucusu ve CEO'su Nicolas Princen de Medium'a katılmalarının, teknolojilerinin dünya çapında daha fazla sayıda okuyucuya ulaştırılması için harika bir fırsat olarak değerlendirdi. Şu an için durumlar her iki platform için de daha parlak olarak değerlendiriliyor. 


İlgili uygulamalar
Medium Android Uygulaması Yayınlandı!Medium Android Uygulaması Yayınlandı!
Medium, Superfeedr'i Satın AldıMedium, Superfeedr'i Satın Aldı
Medium abonelik modeline geçiyorMedium abonelik modeline geçiyor

PAYLAŞ