MediaTek yonga pazarının lideri oldu - Haberler - indir.com

MediaTek yonga pazarının lideri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Araştırma şirketi olan Counterpoint tarafından gerçekleştirilen son rapora göre MediaTek markası Qualcomm’u geçerek dünyanın en büyük akıllı telefon işlemci üreticisi oldu. Qualcomm tarafında 5G işlemciler noktasında liderlik devam ederken, MediaTek ise pazarın geri kalanını kendisine çekmişe benziyor. Qualcomm şirketinin son olarak Snapdragon 888 işlemci seti ile gündemde oldukça konuşulduğu biliniyor. Son araştırmalara göre ise Qualcomm’un MediaTek’in arkasında kaldığı belli oluyor. Qualcomm tarafı 5G işlemciler ile oldukça başarılı olurken, pazardaki hakimiyet MediaTek tarafından sağlanmaya devam ediyor.

Araştırma kapsamında Tayvanlı şirketin sadece üçüncü çeyrekte 100 milyonun üzerinde akıllı telefona işlemci seti verdiği başarısı ifade ediliyor. MediaTek’in yayınladığı finansal veri raporlarına göre ise şirketin 2019 üçüncü çeyreğinde yüzde 50 artış ile 97.275 milyon yeni Tayvan doları gelir elde ettiği ifade ediliyor.  

MediaTek Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyorMediaTek Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyor

MediaTek işlemci pazarının yeni lideri oldu

MediaTek’in finansal verilerine göre konuşacak olursak Counterpoint, Tayvanlı işlemci üreticisinin kazanç kaynağı tarafında 100-250 dolar seviyesindeki ürünler olduğunu belirtiyor. Daha çok Çin, Hindistan ve Latin Amerika ülkeleri gibi hızlı büyüme gösteren pazarlarda yer alan uygun fiyatlı telefonlar, MediaTek işlemcileri tercih ediyor. Bu durum ile beraber ise satış adetlerinin 2020 yılında arttığı görülüyor. Genel Pazar verilerinde ise MediaTek telefonların yüzde 31’lik bölümüne güç verirken, Qualcomm ise yüzde 29 oranı ile ikinci sırada yer alıyor.

Bu yükseliş ve oranların ise Huawei yasaklarının büyük etkisi olduğu düşünülüyor. MediaTek işlemcilerinin uygun fiyatı ile pazarda kalan açığı hızlı bir şekilde doldurması ile beraber Huawei’de MediaTek müşterisi olarak yüklü bir işlemci satın alımı gerçekleştirdi. Tayvanlı şirket Amerika pazarında da yükselişe geçerken, T-Mobile’ın sunduğu LG Velvet cihazında Dimensity 1000 işlemcisi yer alırken, pazardaki kullanım oranının daha da artması bekleniyor.


MediaTek Dimensity 700 5G tanıtımı gerçekleştirildiMediaTek Dimensity 700 5G tanıtımı gerçekleştirildi
MediaTek üçüncü çeyreğin en çok yonga satışı yapan şirketi olduMediaTek üçüncü çeyreğin en çok yonga satışı yapan şirketi oldu

PAYLAŞ