Mastercard, Logosunda Değişiklik Yaptı - Haberler - indir.com

Mastercard, Logosunda Değişiklik Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

MasterCard, logosunda bazı değişiklikler yaptı. Şirket logosunu ve kurumsal kimliğini değiştirdi ve logosu üzerinde kendi ismini yazmaktan vazgeçti. Peki neden Mastercard, logosunda değişiklik yaptı?

Mastercard, Kripto Paralara Destek Verecek

Mastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara GeçiyorMastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara Geçiyor

Artık Logo Üzerinde İsim Yazmıyor

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES 2019 içerisinde bir basın bülteni ile birlikte logosunda değişiklik yapan MasterCard, hem pazarlama hem de finans dünyasını şaşırtan bir hamle yaptı. MasterCard, logosunda artık kendi isimlerini yazmayı bıraktıklarını açıkladı. Dolayısı ile iç içe geçmiş olan sarı ve kırmızı yuvarlaklar bundan sonra MasterCard'ın ikonik logoları olarak kalacak. MasterCard, artık bu alanda aynı Apple ve Nike gibi sadece, üzerinde yazı bulunmayan bir logo kullanacak.

MasterCard'ın CMO'su olan Raja Rajamannar, toplamda 20 aylık bir uluslararası tüketici araştırmasından sonra bu kararı verdiklerini açıkladı. Yapılan araştırmalara bakıldığında tüketicilerin yüzde 80'den fazlasının altında MasterCard yazmasa da o logonun MasterCard tarafına ait olduğunu bildiklerini belirtti. MasterCard, aynı zamanda ödeme alışkanlıklarında da daha bir yalın hale gelmeye çalışan bir firma. Priceless sloganına ait ciddi yatırımlar yapan MasterCard, aynı zamanda Contactless ödeme dünyası için de çok ciddi çalışmalar yapıyor. 

Şimdi de MasterCard, kartsız bir dünya içerisinde var olmak istiyor. Bir kart şeması olarak bildiğimiz bu şirket, bugün tam anlamı ile evrim geçiriyor. Her ne kadar dünyada kredi kartı ya da banka kartı kullanımı çok daha artsa da, diğer bir yandan kartsız dünyada ödemeler oldukça hızlı gelişiyor. Konu hıza gelince bazı kullanıcılar bu dünyaya girmeyi tercih ediyor. Bu dünyada var olmak isteyen MasterCard'da ismindeki "Card" ifadesinden kurtulmak istiyor olabilir. Çünkü logosu içerisinde eskiden, "MasterCard" yazısı yer alıyordu. Yeni logoda bu yazı yer almadığı için şirket farklı projelerde bu logoyu kullanabilir.

MasterCard, kendi logosunu da yenileyecek kadar cesur adımlar atması ciddi bir örnek olarak gösterilebilir. MasterCard'ın özellikle son yıllarda yaptığı değişiklikler zaten fazlası ile dikkat çekiciydi. 1968 yılı içerisinde hafızalara kazınan Kırmızı ve sarı iç içe geçmiş yuvarlaklardan oluşan logoyu kullanmaya başlayan MasterCard, son değişikliklerini 2016 yılında yapmıştı.


MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor?MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor?
Mastercard, Kripto Paralara Destek VerecekMastercard, Kripto Paralara Destek Verecek

PAYLAŞ