Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi - Haberler - indir.com

Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-13 19:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram, masaüstü versiyonu için yeni çalışmalara başladı. Şöyle ki Instagram canlı yayın hamlesi gündeme geldi. Yakın zaman önce uygulamanın masaüstü versiyonu için DM yani direkt mesaj özelliğini kullanıcıların beğenisine sunan Instagram, birçok kullanıcının şu günlerde yoğunlukla kullanabileceği özelliklere bir yenisini daha ekliyor. Bu özellik de canlı yayın özelliği. Yapılan yenilikler ile beraber Instagram'ın normalde mobil cihazlarda izleyebildiği canlı yayınlar artık masaüstü versiyonunda da izlenebilir hale getirilecek. 

Instagram'ın masaüstü versiyonuna yeni bir özellik

Normalde Instagram'ın mobil versiyonunda izlenebilir olan canlı yayın özelliği artık masaüstü versiyonunda da aktif hale getirilecek. Bu yenilik Instagram için oldukça önemlidir. Çünkü şu günlerde evlerinde kalarak çalışma sistemlerine evden devam eden insanların bilgisayar kullanma oranları da oldukça arttı. Bu nedenle de Instagram'ın bu yeni özelliği beğeni kazanacak gibi gözüküyor. Buna bağlı olarak normalde mobil platformlarda kullanılan uygulamaların masaüstü sürümleri daha fazla kullanılabilir hale geldi. Özellikle de Instagram ve Whatsapp gibi popüler olan uygulamaların web sürümleri şu dönemde oldukça fazla kullanılır hale geldi. 

Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur?Yaratıcı Instagram hikayeleri nasıl oluşturulur?

Instagram da bu popülerliğini kullanmak adına zaten yakın zaman önde direkt mesajlar özelliğini bilgisayar kullanıcıları için masaüstü versiyonuna eklemişti. Şimdi ise canlı yayına katılmak isteyenler için masaüstü sürümlerini güncelleyen Instagram artık buradan da kullanıcıların yayınlara katılmasını yada yeni yayın başlatmalarını sağlıyor. Söz konusu bu özelliğin bir detayı bulunuyor. Şöyle ki bir masaüstünden bir canlı yayın başlatmak isterseniz yine de telefona ihtiyaç duyarsınız. Yani bu yeni hamle sadece "izleyici" olarak katılmayı içeriyor. Dünyanın en popüler platformlarından Instagram bu yeni özelliği ile beraber bilgisayar kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor. Yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunulacak olan masaüstü canlı yayın başlatma özelliği evde kalan ve evde işlerini yürütmek zorunda kalan kullanıcılara kolaylık sağlayacak. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?
Instagram'da gönderilen mesaj nasıl iptal edilir?Instagram'da gönderilen mesaj nasıl iptal edilir?
Instagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyorInstagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyor

PAYLAŞ