Mark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 21:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi olan Facebook’un kurucusu CEO Mark Zuckerberg tarafından Çin merkezli şirket olan Bytedance’in sahip olduğu 500 milyon kullanıcılı sosyal medya servisi TikTok hakkında konuştu. Zuckerberg, Facebook’un TikTok’a karşı Lasso adında bir uygulama çıkartacağını ifade ederken, “Çok ilginç bir hadise” ifadelerini kullandı. Facebook, Twitter ve Instagram gibi büyük isimler haricinde bu pazardaki rekabet bir hayli takip edilirken, 2016 yılında piyasaya giren TikTok ile işler tamamen yerinden oynadı diyebiliriz. Ülkemizde 26 milyon TikTok kullanıcısı yer alırken Global pazarda ise 500 milyonluk bir kitle uygulamayı kullanıyor.

Mark’tan TikTok Açıklaması

Çin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyorÇin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyor

TikTok’ta üretilen içeriklerin tuhaflığı ile gündem olmaya devam ederken, Twitter’da TikTokYasaklansın şeklinde bazı paylaşımlarda yapılmaya devam ediliyor. Karşısına rakip olarak çıkan herkesi satın almaya devam eden Facebook, şimdi ise TikTok’a rakip olmak için bağımsız bir uygulama olan Lasso adlı servis üzerinde çalışıyor. The Verge tarafından yapılan haberde Zuckerberg’in konu hakkında şu sözleri söylediği ifade ediliyor; “Ölçek açısından mesela Hindistan’da Instagram’ı geçtiğini sanıyorum. Evet, çok ilginç bir hadise. Dolayısıyla bu yönde atacağımız bir dizi adım var, üzerinde durduğumuz Lasso adında bağımsız bir ürünümüz var.” 

Lasso uygulamasının ilk olarak Meksika’da deneneceği ifade edilirken, TikTok’a rakip olmak için yeterli vaktin olduğu Zuckerberg tarafından ifade ediliyor. Özellikle geçtiğimiz yıl reklamlar yüzünden Facebook tarafından yaşanan sorunlar sonrasında Zuckerberg’in reklamlar tarafında daha temkinli davrandığı gözüküyor. TikTok tanıtımı için çok para harcandığını ifade eden Zuckerberg, “Reklamları sonlandırdıkları halde müşteriyi koruma güçleri aslında o kadar kuvvetli değil.” Açıklamasında bulunuyor.

Bakalım Facebook’un yeni sunması beklenen Lasso uygulaması gerekli ilgi ve yükselişi sergileyerek TikTok’a karşı büyük bir rakip olabilecek mi göreceğiz.


TikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çektiTikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çekti
Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor

PAYLAŞ