Mark Zuckerberg Talibanla ilgili içerikleri yasaklıyor - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg Talibanla ilgili içerikleri yasaklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

BBC’ye açıklama yapan bir Facebook sözcüsü, Taliban’ı öven yada Taliban ile alakalı olan tüm paylaşımların yasaklandığını ve paylaşım yapan hesapların ise kapatılacağını açıkladı. Söz konusu alınan bu karar ile Facebook’un sahip olduğu Instagram ve WhatsApp gibi platformlar için de geçerli olduğunu belirtelim. Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, dünyanın gözünün kulağının üzerinde olduğu Afganistan ile alakalı önemli bir karar aldığını duyurdu. Bu kararın hem Facebook hem de Facebook’a ait tüm sosyal medya platformlarını kapsadığını açıklayan yetkililer, sahip oldukları platformlarda Taliban’ı öven veya Taliban’a destek mesajı paylaşan hesapların kapatılacağı söylendi

Facebook’tan taliban paylaşımlarına önlem geldi

Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattıFacebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı

Facebook, Taliban’a destek veren sayfa, grup veya kullanıcıların hesaplarını direkt olarak banlayacak. BBC’ye konuşan bir Facebook sözcüsü açıklamalarda, bu kararın uygulanması için Afganistan’da konuşulan dilleri bilen ve bölgeyi tanıyan insanlardan oluşan özel bir ekibe sahip olduklarını belirtti. Sözcüye göre bu ekip, Afganistan’da yaygın olarak kullanılan diller ile kendilerini Taliban’a yakın hisseden kişi ve kurumları yakın markaja alacak. Bu süreçte ise en ufak paylaşım, hesabın kapatılması ile sonuçlanacak.

Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, ABD hükümetinin Taliban’ı bir terör örgütü olarak gördüğü ve Facebook’un görüşünün de bu yönde olduğunu ifade ediyor. Çeşitli ülkelerdeki hükümetlerin Taliban’ı tanımaya yakın olduklarının farkında olduklarını belirten sözcü, bu yaklaşımın kendilerini bağlamadıklarını açıkladı.


Tinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyorTinder rakibi Facebook Dating bir özellik daha getiriyor
Facebook kullanmak insanları kötü etkiliyorFacebook kullanmak insanları kötü etkiliyor

PAYLAŞ