Mark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdi - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 12:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mark Zuckerberg Clubhouse yayınında Apple için söylediği sözler ile oldukça dikkat çekti.

WhatsApp için getirilmek istenen gizlilik sözleşmesi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Mark Zuckerberg, Apple’ın gizlilik düzenlemelerine karşı ağır eleştiriler yaptı. iOS 14 ile birlikte Apple tarafından yapılan gizlilik değişikliklerine dikkat çeken Mark Zuckerberg, bu güncellemeden dolayı memnun olmadığını söyledi. Mark Zuckerberg’ın iddiasına göre Apple yeni düzenleme ile birlikte kullanıcıların tüm uygulama ve web verilerini izleyebilecek.

Facebook Clubhouse'a rakip oluyorFacebook Clubhouse'a rakip oluyor

Mark Zuckerberg, Apple’ın düzenlemesine karşı çıktı

Clubhouse’daki bir odada gerçekleşen görüşmelerde Apple’a yönelik net ifadeler kullanan Mark Zuckerberg, yeni sürüm ile birlikte getirilen durumdan dolayı endişe duyduğunu söyledi.  “Gerçek şu ki, bu durumu iyi idare edebileceğimize ve iyi bir konumda olacağımıza eminim. Apple’ın değişiklikleri bizi daha güçlü bir konuma getirebilir. Çünkü platformlarımızda ticaret yapan çok fazla işletme var. Ancak yine de bunlar küçük işletmeler için zorlayıcı olacaktır. Bu yüzden değişikliğe karşıyım.” diyerek duruma karşı tutumunu dile getiren Mark Zuckerberg’e destek de geldi.

Spotify CEO’sundan destek

Mark Zuckerberg’in bu sözlerine Spotify CEO’su Daniel Ek de destek verdi.  Daniel Ek mevcut düzenlemeler ve uygulamalar üzerinden yapılan kesintiler nedeniyle Apple için şikayette bulunduğunu da dile getirdi. Spotify CEO’su Daniel Ek’in dile getirdiği kesintiler, geçtiğimiz yıl itibariyle aktif hale gelmişti. Yüksek komisyonlar, ekosistemde yer alan tüm şirketlerin şikayet ettiği ortak konu.


İlgili uygulamalar
Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyorDiscord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor

PAYLAŞ