Mac'ler için Office 2010 ve Office 2016 desteği sonlandırıldı - Haberler - indir.com

Mac'ler için Office 2010 ve Office 2016 desteği sonlandırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 11:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, Mac kullanıcıları için Office 2010 ve Office 2016 sürümlerinin desteklerini sonlandırdı. Bu açıklama ile beraber sürümlere artık güncellemenin gelmeyeceği ifade edilirken, şirket Office deneyimini sürdürmek isteyen kullanıcılara ise iki farklı yol sunuyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Mac kullanıcıları için bir devrin daha sonuna gelindiğini resmen açıkladı. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Microsoft, Mac kullanıcılarına bugün itibariyle Office 2010 ve Office 2016 sürümlerine destek verilmeyeceğini ifade etti. Artık kullanıcılar bu sürümlerde güvenlik açıklarına karşı savunmasız olacaklar. Diğer yandan kullanıcılar, hata düzeltmeleri ve yeni özelliklerden mahrum olmuş olacaklar.

Yapılan bu açıklamalar ile beraber söz konusu bu uygulamalar için bir kısıtlama olmayacakken, güvenlik açıklarına korunmasız bir yapıda olacaklar. Bu uygulamaların Mac güncellemeleri sebebiyle bir süre sonra işlevsiz hale geleceğini ve performans ile güvenlik problemleri çıkartacağını ifade ediyor. Bu noktada ise yeni sürümlere geçilmesi öneriliyor.

Microsoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktıMicrosoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktı

Office 2010 ve 2016 sürümlerine destek kesildi

Microsoft’un açıklamalarına göre Office 2016 kullanıcılarının Office 2010 kullanıcılarından daha avantajlı olduğu ifade ediliyor. Öyle ki Office 2010 kullanıcıları Exchange Online ve SharePoint Online gibi çevrimiçi hizmetleri kullanamayacaklar. Microsoft, bu hizmetler için Office 365, Office 2019 veya Office 2016 sürümlerinden birisinin kullanılması gerektiği belirtiliyor. Microsoft, Mac platformunda Office 2010 veya Office 2016 kullanan kullanıcılar için iki farklı seçenek sunuyor. Bu seçeneklerden birisi son dönemde popülerliği artırmak için çalıştığı Office 365 olurken, kullanıcılar bireysel yada kurumsal olarak abonelik alabiliyorlar.

Ancak sürekli olarak ödeme yapmak istemeyen kullanıcılar için ise her bilgisayar bir kereliğine mahsus Office 2019 için lisanslanabiliyor. Bakalım bu yeni hamle ile beraber Mac kullanıcılarını nasıl bir Office deneyimi bekliyor göreceğiz.


Office'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldıOffice'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldı
Microsoft Office yeni abonelik sistemi için kolları sıvadıMicrosoft Office yeni abonelik sistemi için kolları sıvadı

PAYLAŞ