MacBook Pro ile Apple Pencil birleşiyor - Haberler - indir.com

MacBook Pro ile Apple Pencil birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 16:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple yeni ürünleri için patentler almaya devam ediyor. Şirket bu kez Apple Pencil ile MacBook Pro’yu bir araya getirecek.

Bildiğiniz gibi Apple, MacBook Pro modellerine çok istenmesine rağmen dokunmatik ekran koymuyordu. Şirketin bunu yapmasındaki neden ise dokunmatik ekranın kullanışlı olmayacağını düşünmesi. Bu nedenle Apple’ın MacBook’larında iPad’ler gibi bir Apple Pencil desteği de yer almıyordu ki şirket bu anlayışını değiştirmeye karar vermiş olabilir. Bugün Apple’a ilgili yeni bir patent dosyası ortaya çıktı. Ortaya çıkan patent bilgilerine göre şirket Apple Pencil barındıracak bir MacBook modeli tasarlıyor. Söz konusu patenler cihazın nasıl bir altyapıya sahip olacağının ipuçlarını veriyor . Oldukça gerçekçi hazırlanan bu MacBook Pro’nun TouchBar’ı ufaltılmış, onun yanına ise direkt olarak Apple Pencil yerleştirilmiş. Peki bu tasarım gerçek olabilir mi?

iPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktıiPhone 14, MacBook ve iPad için kullanılacak işlemci ortaya çıktı

MacBook sürekli reset atmaya başlarsa ne yapmalı?

Aslına bakarsanız evet ortaya çıkan bu konsept tasarımın gerçekleşebilme ihtimali hayli yüksek.  Özellikle Apple Silikon işlemciye geçiş yapmasıyla birlikte şirketin ürünleri içerisinde ciddi oranda yer açılmış oldu. Bu sayede Apple Pencil gerçek anlamda gövdeye entegre edilebilir gibi duruyor. Şirketin Apple Pencil’i bir gövdeye entegre etmesi için iPad’ler için olandan daha ince bir kalem tasarlama ihtimali de var. Ancak bu tasarımın 2021, 2022 seneleri arasında karşımıza çıkmasının pek de olası bir durum olmadığını da belirtmek gerek. Apple eğer böyle bir teknolojiyi kullanıcılarına sunmayı planlıyorsa bu şirketin uzun vadeli planlarından biridir. Zira sızıntı kaynaklarından ya da üretim hatlarından bu konuda bir bilgi verilmiyor.

Apple, yeni nesil MacBook Pro modellerini Kasım ayında tanıtacak

Şirketin yeni geliştirdiği MacBook Pro modelleri bu sene Eylül değil Kasım ayında düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak. Apple’ın M1X işlemcili 14 inç ve 16 inç ekranlı MacBook Pro modelleri yepyeni bir altyapı üzerine kuruluyor. Bugüne dek gelen bilgilere göre 12,9 inç iPad Pro gibi Mini-LED ekrana sahip olacak yeni modellerin tasarım güncellenecek ve dizüstülerin bünyesine HDMI ve SD kart yuvası gibi portlara ev sahipliği yapacaklar. Bunun yanı sıra cihazlarda şarj için mıknatıs temelli yeni MagSafe de kullanılacak. Modellerin performansı da yeni Apple Silikon işlemci sayesinde eski nesil modellere göre daha yüksek olacak. M1X isimli yeni Apple Silikon işlemci, sekiz farklı yüksek performanslı çekirdeğe ve iki adet düşük seviye / verimlilik odaklı çekirdeğe sahip olacak. Apple’ın yeni işlemcisi söylendiği kadarıyla 16 ya da 32 adet GPU çekirdeğiyle de özelleştirilebilecek. Ek olarak bu modellerin 64 GB’a kadar RAM ile de donatılabileceği söyleniyor.


Yeni MacBook Air'ler yeni renk seçenekleri sunuyorYeni MacBook Air'ler yeni renk seçenekleri sunuyor
MacOS Big Sur 11.5.2 yayınlandı: İşte yeniliklerMacOS Big Sur 11.5.2 yayınlandı: İşte yenilikler

PAYLAŞ