LTE Hız Testlerinin Lideri Belli Oldu - Haberler - indir.com

LTE Hız Testlerinin Lideri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Piyasada yer alan amiral gemisi akıllı telefonların ağ hızlarının rekabet ettiği alanda Google'ın Pixel 2 cihazı zirveye yerleşti. PCMag tarafından yapılan testler sonucunda LTE yani bağlantısı en düşük model ise iPhone X cihazı oldu. Test kapsamında Qualcomm modem kullanan cihazlar olan Google Pixel 2, LG V30, iPhone X ve Galaxy Note 8 cihazları karşılaştırıldı. Bu testler ise Kuzey Amerika üzerinde en fazla kullanılan LTE Band 4 standartlarında gerçekleştirildi. Bu karşılaştırmalar 2x2 MIMO ve 4x4 MIMO kapsamında gerçekleştirildi.

Ancak iPhone X 4x4 MIMO desteği sunmadığından ötürü ikici test sadece Galaxy Note 8, LG V30 ve Pixel 2 cihazlarında gerçekleştirildi. Testin en güçlü sinyali -85 dBm olurken -130 dBm sinyalin kaybolduğu değer olarak belirleniyor. iPhone X cihazı ise LTE tarafında en yavaş model olarak performans sergiliyor. Zayıf sinyal testlerinde ise Google'ın amiral gemisi LG V30 ve Galaxy Note 8 cihazlarına göre daha iyi ve yüksek bir performans sergiledi.

Tüm testler kapsamında Pixel 2 cihazı lider olurken, iPhone X cihazı 2x2 testlerinde en yavaş cihaz olarak dikkatleri çekti. Ayrıca Apple'ın Qualcomm modemlerini Intel modemler ile aynı performansta tutması adına yavaşlattığı ise kesinleşmiş oldu diyebiliriz. Ayrıca son dönemde performans için Apple'ın pil tasarrufu içinde modemleri yavaşlattığı düşünceleri akıllara geliyor. Kamera tarafında ise DxOMark'ta 98 puan alan Pixel 2, iPhone 8 Plus'ı ve Galaxy Note 8'i arkasında bırakmış durumda.





PAYLAŞ