Litecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldı - Haberler - indir.com

Litecoin, BTCTurk'te'ki yerini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-11 16:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geleceğin teknolojisi olarak görülen ve günümüzde de her geçen gün kullanım alanı biraz daha genişleyen kripto paralara olan yatırımlar, sürekli artıyor. Kripto paraların popüler olmasıyla birlikte birçok yeni para birimi ortaya çıktı ve bu da kripto para sektörünü ve rekabeti doğurdu. Bu kripto para birimlerinden bir tanesi de Litecoin. Litecoin, 6 milyar 900 milyon Dolar piyasa değerliyle, dünyanın 6. büyük kripto para birimi olarak kabul ediliyor. Litecoin, artık Türkiye'nin en büyük kripto para alım satım platformu olan BTCTürk'te de yer alacak.

Litecoin, 2011 yılında daha önce Google mühendisi olan Charlie Lee tarafından ortaya çıkarıldı. Bitcoin'in teknik altyapısıyla üretilen Litecoin, toplamda 84 milyon adet üretilecek. Şu an bu rakamın 56,9 milyon adedi piyasaya sürülmüş görünüyor. Litecoin, hızlı ve düşük ücretlerle transfer işlemi gerçekleştirmesiyle biliniyor. Bu işlemler Bitcoin'de 30 dakika sürerken, litecoin söz konusu olduğunda süre 10 dakikaya düşüyor. Bitcoin'e en yakın altcoin olarak görülen Litecoin, daha basit bir altyapıya sahip. Dünyadaki en büyük kripto para birimleri sıralamasında altıncı sırada olan Litecoin artık, 94 bini aktif olmak üzere 510 bin kullanıcıya sahip olan BTCTurk'te de yer alıyor.  

BTCTurk CEO'su Özgür Güneri, Litecoin'in BTCTürk'e eklenmesiyle ilgili olarak konuştu. Güneri şu cümleleri kurdu; 'BTCTurk olarak uluslararası piyasalarda kendini ispat etmiş, güvenilir ve belli bir geçmişi olan para birimlerini platformumuza ekliyoruz. Litecoin de bunlardan biri. 7 milyar Dolar'a yaklaşan piyasa değeri ve hızlı işlem kabiliyeti ile Litecoin hem bizim hem de üyelerimizin uzun süredir platformda görmek istediği bir altcoin'di.'





PAYLAŞ