Libra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi - Haberler - indir.com

Libra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 15:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook 2020 senesinde kendi para birimi olan Libra Coin’i hayata geçirmek üzere çalışmalar yapıyor. Ancak bu durum Libra Coin’nin kripto para dünyasındaki önemi ve ne anlam taşıdığı konusunda çok fazla konuşma ve tartışmalara neden oldu. İşte teknoloji ve kripto para alanında ses getiren Libra Coin’le ilgili bilinmesi gerekenler. 

1- Libra protokolünün kendisine ait bir dili var. Akıllı anlaşmaları destekleyen bu protokol ilk başlarda sadece önceden onaylanmış kodları destekleyecek 

Facebook 52 şirketle daha veri paylaşımında bulundu!Facebook 52 şirketle daha veri paylaşımında bulundu!

Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi!

Bildiğiniz üzere Binance’in Libra’nın önemli özelliklerini açıklayan raporunda da açıkladığı gibi, Libra Coin akıllı anlaşmaları destekleyecek. Ancak bu anlaşmalar  “Move” adı verilen yeni özel bir dil oluşturulacak. Bu yeni network başladığında ise, izin gerektirmeyen döneme kadar sistem, sadece resmi geliştirici ekip tarafından yazılan kodlarla desteklenecek. 

2- Libra Coin Sisteminde 1 Seğil 2 Coin Kullanılacak 

Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

Bu sistemde odaklanılan coin büyük ölçüde Libra olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Whitepaper Libra Investment Token (LIT)’i de çerçevesi altına almış durumda. Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şey ise, Libra Facebook kullanıcılarının genel sarın alımlarında kullanabilecekleri coin türü. LIT ise, Libra Coin’i destekleyen para sepetleri ve Libra işbirliği için ana fonlama kaynağı. Ve ayrıca LIT sadece işbirliği ortaklarına sunulacak bir hizmet. Yeterli miktarlarda LIT satın alınması, varlığın “nod” haline gelebilmesini de sağlıyor.  

3- Libra Stabil Bir Coin Türü Değil 

Facebook kripto para reklamı yayınlamak için kolları sıvıyor

Bu konuda çok fazla tartışma olduğu için kafa karışıklıklarına neden olsa da, Libra Coin, teknik açıdan sabit bit coin türü değil. Libra’nın sahip olması gereken fiyat, para rezerviyle destekleniyor. Bunlar şimdilik USD, GBP, EUR ve JPY olarak belirlense de, ilerleyen zamanlarda Libra’yı etkileyen yeni para birimleri de olabilir. Ancak burada altı çizilmesi gereken en önemli konu Libra Coin’in fiyat değerinin sabitlenmemiş olması. 

4- Teknik Olarak Libra Networku Blockchain Olmayacak

UBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini Destekleyecek 

Bitcoin Tahvil şirketinden Jameson Lopp, geçtiğimiz günlerde Libra Whitpaper hakkında önemli açıklamalar yaptı. Lopp’a göre, Libra için geliştirilen protokol blockchain işlevini görmeyecek. Konu hakkında Lopp, ”Ledger geçmişinde bir işlem bloku konsepti yoktur.” sözleriyle konunun altını çizdi.   

Lopp’un açıklamalarından yola çıkarak Libra networkün “bloklar” halinde adlandırılabilecek “snapshotlar”la ara ara doğrulanabilecek bir ledger olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerçek blackchainin bu şekilde bir çalışma sistemine sahip olmadığının altını çizmekte fayda var. 

5- Libra Coin Devlet Müdahalesine Açık 

Google'ın kripto para reklamına yasak getirmesi tepki almaya devam ediyor

Libra Coin hakkında bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri bu para biriminin bir şirket tarafından yönetilecek olması. Bu da Libra’yı olası devlet müdahalelerine açık bir hale getiriyor. Konu ile ilgili olacak Amerika ve Avrupalı kanun yapıcılarının yorumu ise kesin tutumlu. Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Marie, konuyla ilgili olarak Libra’nın bir para birimi haline gelmesinin söz konusu bile olamayacağını belirterek, “Olamaz ve olmamalı” yanıtını verdi. 

Şuan için hiçbir devlet Libra networku kapanmaya zorlayamaz ama Libra kullanımını yasa dışı ilan edebilirler. Libra Coin’in yasa dışı ilan edilmesi de, teknik acıdan onu hükümet ve Bitcoin arasında bir varlık olmaktan çıkarır. 

Ancak sonuç olarak tüm bu tartışmalar ve fikirler Libra Coin’in başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Libra Coin’in dünyada yaygın bir şekilde kullanıp kullanılmayacağını, bazı olumsuz etkenlerden sıyrılmak için Facebook ve kurucu üyelerin nasıl bir strateji izleyeceğini ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz. 

 

 


İlgili uygulamalar
Sahte Kripto Para Cüzdanları Tehlikesi BüyüyorSahte Kripto Para Cüzdanları Tehlikesi Büyüyor
Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!

PAYLAŞ