LG Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor - Haberler - indir.com

LG Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun süredir akıllı cihaz üretimi yapan LG, akıllı cihaz üretimi konusunda zarar etmesi sebebiyle, Güney Kore'deki akıllı cihaz üretimine son vermeye karar verdi. Teknolojik gelişmeler sayesinde birbirinden farklı markalar akıllı cihaz üretimine başladı ve bu konuda başarılı bir şekilde ilerleme kat etti. Fakat LG bu konuda zara ettiği için cep telefonu üretimine son vermeye karar verdi ve Güney Kore'deki merkezine son veriyor. Gelişen teknolojinin gerisinde kalan ve son dönemlerde akıllı cihaz sektöründe zor günler geçiren LG Electronics şirketi, merkezi Güney Kore'deki akıllı cihaz üretimine ara vermeye ve üretimi Vietnam'daki mevcut kurumlarında devam etme kararı verdi. 

LG cep telefonu üretimine ara veriyor

Cep telefonu üretimi konusunda uzun zamandır piyasada yer alan ve adından söz ettirmeyi başaracak ürünler üreten LG, yaşadığı zor günler sebebiyle Güney Kore'deki merkezinde üretim yapmayı durduruyor. Cep telefonu üretimi konusunda Samsung, LG Electronics'in karşısında yer alan en büyük rakiplerden biriyken artık Çin'de de karşısına çıkan cep telefonu üreticisi Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi büyük şirketlerde LG'nin karşısında yerini aldı. Oldukça büyük rakipler ile karşı karşıya kalan LG, zor günler geçirmesinin ardından cep telefonu üretimine ara verme kararı verdi. 

Akıllı cihaz üreticisi LG, mobil cihaz pazarında ayakta kalmak adına sürekli bir yenilik yapmak zorunda kalıyordu fakat bu yeniliklere rağmen sektörde ayakta kalma konusunda zorluk çeken şirket rakipler karşısında zor günler geçiriyordu. LG, ayakta kalmak adına son çare olarak Güney Kore'de cep telefonu üretimine son vererek, burada yer alan şirketi Vietnam'a taşıma kararı verdi. Şirket, ev aletleri ve TV gibi elektronik ürünler üretmek konusunda başarılı bir performans sergilese de, mobil üretim alanı bir süredir şirkete zarar veriyordu. Güney Koreli elektronik alet üreticisi LG akıllı cihaz üretiminde, 2018 yılının 4. çeyreğinde 72,5 milyon dolarlık bir zarar ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Şirketin zarar boyutlarına gelen akıllı cihaz bölümü geçtiğimiz yıl toplamda 700 milyon dolardan da fazla para kaybetti. 

LG'nin, Güney Kore, Çin, Brezilya, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerinde akıllı cihaz üretimi tesisleri vardır. Güney Kore'de yer alan akıllı cihaz üretimi fabrikası şirketin, toplamda akıllı cihaz üretiminin yüzde 10 ile yüzde 20'sini kaplayan üst segmentli modellerin üretimini yaptığını da söylemek gerekiyor. Bunun sebebi ise, en iyi akıllı cihazların üretimi 'Güney Kore'de üretilmiştir' adı adında nitelendirilmesi şirket adına ayrı bir prestij olarak değerlendiriliyordu. Buna ek olarak aynı zamanda LG'nin, ABD pazarında bir süredir Apple ve Samsung gibi akıllı cihaz üretiminde bir dev olan şirketlerden sonra üçüncü tercih olarak görülüyor. Bunun la beraber, şirketin ana vatanı olan Güney Kore'de de halen belirli düzeyde bir kullanıcı kitlesi mevcuttur. Belirli bir kitleye sahip olsa da LG'nin Güney Kore'deki akıllı cihaz üretimi konusunda faaliyetlerine ara veriyor olması, LG'nin akıllı cihaz pazarındaki işlerinin yavaş yavaş son bulmasına neden olması anlamına geliyor. 





PAYLAŞ