Lamborghini elektrikli araçların arasına katılıyor - Haberler - indir.com

Lamborghini elektrikli araçların arasına katılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Otomobil dünyasının popüler markası Lamborghini, yeni bir model ile kullanıcılarına sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Lamborghini tarafından geliştirilen Countach modelini kapsayacak olan yeni gelişmeye göre sadece 112 adet üretilecek olan yeni Countach LPI 800-4 modelinde elektrik desteği de sağlanacak. Yeni geliştirilen model serinin ilk araçlarına benzer bir tasarıma sahip. Bu bakımdan nostaljik bir deneyim elde etmek isteyen kullanıcılara da hitap edecek yeni Lamborghini modelinde motorun daha iyi bir performans sunabilmesi adına elektrikli motor takviyesi yapılacak.

Countach LPI 800-4 Özellikleri Neler Olacak?

Countach LPI 800-4 için edinilen bilgilere göre araçta 6,5 litrelik V12 motoru kullanılacak. Ancak mevcut motorun performansının artırılabilmesi adına araca daha önce Lamborghini Sian'da kullanılan 48 voltluk elektrik motoru da dahil edilecek. Elektrik motorunun sağlayacağı güç ile birlikte araçtaki beygir gücü 803’e çıkacak. 770 beygir gücüne sahip V12 motora yapılacak bu destek, aracın hızlanmasından maksimum hızına kadar tüm alanlarda daha iyi bir performans sunmasını sağlayacak. Yapılan açıklamalara göre 0'dan 100'e 2.8 saniyede çıkabilecek olan aracın maksimum hızı ise 355 kilometre saat olacak.

“Klasik Geri Geliyor””

Countach LPI 800-4 için yapılan yeni yenilemeler, otomobil sektöründe “Klasik geri dönüyor” olarak yorumlandı. 1970'lerdeki süper model Countach için yapılan yeni üretim, eskisinden daha keskin kenarlara sahip. İkonik kapılara, Giallo Countach ve Impact White modellerinden alışkın olduğumuz renklerle gelen yeni modelin tanıtımı ise şöyle;

Şirket tarafından araç için yapılan tanıtımda ise “Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmasından elli yıl sonra efsanevi Lamborghini Countach, modern spor otomobillerde sonsuza dek devrim yaratan ve Lamborghini mirasının temellerini atan vizyoner tasarımı kutlayan sınırlı seri bir hibrit süper otomobille yeniden manşetlere çıkıyor. Bu yeni Countach LPI 800-4 geçmişten ilham aldı, gelecek için tasarlandı.” denildi. Resmi sitede ziyaretçilerin yeni araç motor sesini deneyimleyebileceği 8D ses deneyimi de sunuluyor. Güçlendirilmiş motor için eşsiz ses deneyimini yaşamak isteyenler, resmi siteye göz atabilir. 

Araç boyutları ise şöyle;

•    UZUNLUK 4.870 mm
•    GENİŞLİK (AYNALAR HARİÇ)2.099 mm
•    GENİŞLİK (AYNALAR DAHİL)2.265 mm
•    BOY UZUNLUĞU 1139 mm
•    DİNGİL AÇIKLIĞI 2.700 mm
•    KURU AĞIRLIK 1.595 kg (3.516 lb)
•    AĞIRLIK DAĞILIMI 43 / 57





PAYLAŞ