Kullanıcı Bilgilerini Sızdıran Facebook'un Cezası Yalnızca 654.000$ - Haberler - indir.com

Kullanıcı Bilgilerini Sızdıran Facebook'un Cezası Yalnızca 654.000$

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-29 23:15:12
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Cambridge Analytica kriziyle boğuşan Facebook için 2018 yılı kriz yılı oldu. Skandal sonucu oldukça kötü günler geçiren şirket günden güne piyasa değerini kaybediyor. Aynı zamanda itibar kaybı da yaşayan Facebook yoğun bir hukuk mücadelesi içerisinde yer alıyor. Farklı ülkelerde çeşitli davalarla boğuşan Facebook'un İngiltere'deki Cambridge Analytica davası sonuçlandı. 

Büyük bir skandal yaratan olay sonucunda Facebook 87 Milyon kullanıcının bilgilerini sızdırmıştı. Bu kullanıcıların yalnızca bir milyon civarı İngiltere'de bulunuyor. Bu sebeple İngiltere yargısının Facebook'a çarpıcı bir ceza vermesi bekleniyordu. Cambridge Analytica skandalının İngiltere ayağı beklenenin aksine Facebook için oldukça kolay atlatıldı. İngiltere Hükümeti'nin kararına Facebook'un ödeyeceği ceza bedeli yalnızca 654 bin dolar oldu.

Facebook tarihinin en büyük veri sızıntısı ile karşı karşıyaFacebook tarihinin en büyük veri sızıntısı ile karşı karşıya

Şirketin Üç Saatlik Performansı Cezayı Ödüyor

Facebook,  yaşanan tüm krizlere rağmen dokuz dakikada 40 bin dolar kazanabilen bir şirket. Yani basit bir matematik hesabıyla İngiltere'nin şirkete verdiği ceza yalnızca şirketin üç saatlik çalışma performansına denk geliyor. Pek çok ülkede kriz ve davalarla boğuşan Facebook, krizin İngiltere ayağını oldukça kolay atlattı diyebiliriz. 


Türkiye zamanını Facebook ve Instagram ile geçiriyor!Türkiye zamanını Facebook ve Instagram ile geçiriyor!

PAYLAŞ