Çok fazla bilgisayar kullanan ve her bilgisayar için ayrı ayrı klavye ve Mouse kullanmak istemeyen kullanıcılar, verimlilik araçlarından yararlanabilir. Birden fazla bilgisayar yönetiminde tek bir klavye ve Mouse kullanmak mümkündür. Birden fazla bilgisayar için destek sağlayabilecek olan donanımlarda, birkaç küçük araç kullanarak yapılandırmayı doğru bir şekilde yapmak yeterlidir.

Yapılandırma nasıl yapılır?

Birden fazla bilgisayarda tek donanım kullanmak istendiğinde LAN bağlantılarının kurulması ve aynı zamanda bilgisayarların uygulama üzerinden doğru tanımlanması gerekir. Bu tanımlamada bilgisayarlardan birisi ana bilgisayar olarak tanımlanmalıdır. Diğer bilgisayarla ise ana bilgisayar üzerinden yapılacak yönlendirmeleri alacak yan bilgisayarlar olacaktır.     

Klavye ve fare aynı anda birden fazla bilgisayarda nasıl kullanılır?

Belirtilen işlemleri yapmak adına aşağıda yer alan araçları kullanarak bilgisayarlarınızı kolay bir şekilde yapılandırabilirsiniz.

Input Director

Tercih edilecek ilk yöntemlerden birisi Input Director adlı programdır. Yükleme sonrasında kullanım tercihlerine göre yapılandırılabilecek olan uygulamanın her iki bilgisayarda da olması gerekir.  Kurulumun son aşamasından bilgisayardan bilgisayara geçiş aşamasında kullanılacak kısa yolu belirlemeniz yeterlidir. Böylece bir bilgisayardan diğer bilgisayara geçiş yaparken kısa yolu kullanmanız yeterli olacaktır.  

Synergy

Farklı işletim sistemleri arasında da kullanım desteği sunarak ön plana çıkmayı başaran Synergy, sadece tek bir fare ya da klavye gibi alternatif kullanımlara sahip olan uygulamada geçiş için yine geçiş tuşlarının kullanılması gerekir.  Ortak pano kullanımı gibi cazip özelliklere de sahip olan Synergy sayesinde iki bilgisayar arasında kolay bir şekilde geçiş yaparak yönetim sağlayabilirsiniz.

Mouse Who Borders

Sınır Tanımayan Fare olarak tanımlanabilecek uygulama, diğer alternatiflere göre daha sade. Böylece başlangıç aşamasındaki kullanıcılar için daha pratik bir kullanım sağlayan uygulamada eklenecek diğer bilgisayarlar için güvenlik kodu ve bilgisayar ismi gibi bilgilerin girilmesi gerekiyor. Her bir bilgisayarda kurularak aktif hale getirilecek uygulamada maksimum 4 cihaz kullanılabilmektedir. Pano paylaşımı, sürükle bırak yöntemi ile dosya aktarımını da sağlayan sistemde, tek bir tuş ile tüm bilgisayarların kilitlenmesi de mümkün.

Doğru bir şekilde ayarlanması halinde çoklu bilgisayarlarda çalışan kullanıcılar için pratiklik sunacak mevcut uygulamalar üstelik ücretsiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir