Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattı - Haberler - indir.com

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında inceleme başlattığının bilgisini paylaştı. Bilindiği üzere bir süredir TikTok ve benzer birkaç uygulamanın kullanıcı verilerini depoladığı ve kullanıcıların bu durumdan haber olmadan verileri kaydettiği ortaya çıkmıştı. Bu durum karşısında Türkiye'den TikTok platformu için inceleme kararı geldi. Kısa videolar çekmek için kullanılan TikTok, şu an dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri olup zaman zaman zaman hakkında çeşitli güvenlik ihlalleri ile ilgili iddialar çıkıyor. Zaman zaman iddialar ortaya çıkıyor olsa da Türkiye'de TikTok ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştı. 

Türkiye’den TikTok için inceleme kararı geldi

TikTok'ın kullanıcıların verilerini saklaması ile ilgili durumun ortaya çıkmasıyla beraber Türkiye’den de konuyla ilgili flaş bir karar geldi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), sosyal medya uygulamaları olarak hayatına devam eden ve Türkiye'de de milyonlarca kullanıcıya sahip olan TikTok hakkında, veri güvenliği açığı iddialar sebebiyle resmen inceleme başlattığının bilgisini verdi. TikTok bir süredir kişisel verilerin korunmasına yönelik veri güvenliği açığı ile alakalı iddialar eşliğinde gündeme geliyordu. Yakın zaman önce ilk 6 ayın en çok indirilen mobil uygulaması hâline gelen ve dünyada milyarlık kullanıcı sayısına ulaşan uygulama için Türkiye hamlesi yapıldı.

TikTok'ta video nasıl silinir?TikTok'ta video nasıl silinir?

Kurul, TikTok hakkında inceleme başlattı. Bildiğiniz gibi KVKK daha önce de sicili baya kabarık olan ve milyarlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Facebook‘a veri ihlalleri sebebiyle toplam 3 milyon 250 TL idari para cezası uygulamasıyla gündeme gelmişti.


İlgili uygulamalar
TikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyorTikTok kullanıcılarına özel sayfa hazırlıyor
TikTok Etik kurallar sözleşmesine imza attıTikTok Etik kurallar sözleşmesine imza attı
Hindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladıHindistan, TikTok dahil 59 uygulamaya yasakladı

PAYLAŞ