Kısa süreliğine ücretsiz iOS ve Mac uygulamaları - Haberler - indir.com

Kısa süreliğine ücretsiz iOS ve Mac uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Foursquare, yeni bir asistan üzerinde test çalışmalarına başladı. Söz konusu bu yeni asistan, o an geçtiğiniz yerdeki mekanlar, sokak sanatları veya bir kişi hakkında kulaklığınızdan yararlanarak size bilgiler verecek. Foursquare, AirPods için Marsbot adlı, bulunduğunuz yere bağlı olarak kullandığınız kulaklığınız aracılığıyla etrafınızda bulunan mekanlara dair küçük parçalar çalacak ve başkalarının da duyması için kendi sesinizi de kaydetmenize izin verecek olan sadece sesli bir sanal asistan platformu üzerinde çalışmalarına devam ediyor. 

Burada ki esas amaç, nerede olursanız olun kulaklığınız aracılığıyla sesli bir rehber eklemek. Bir restoranın önünden geçerken, Marsbot'un sanki bir şef tarafından tarif edildiği gibi günlük spesiyal tavsiye ettiği veya bir yere gittiğinizde sizden önce orada kaydedilen bir tebrik mesajını duyabilirsiniz. Bu sayede mekan hakkında çok daha net bilgiler elde etmek mümkün olacak.

 Foursquare, Konum Tabanlı Verileri İşletmelerin Kullanımına Sundu! Foursquare, Konum Tabanlı Verileri İşletmelerin Kullanımına Sundu!

Doğru noktalarda otomatik olarak çalışır

AirPods için Marsbot, bir tür görünmez tur rehberi olarak değerlendiriliyor. Sadece belirli konumlarda yürüdüğünüzde borular oluşturur. Kulaklıklarınızı taktığınızda ve uygulama arka planda çalıştığında, Marsbot bir işletme, yerel sanat eseri veya platforma yerleştirilen herhangi bir şey hakkında bilgi paylaşır. Doğru noktaya adım attığınızda, uygulama o konuma bağlı olan bazı sesleri sizinle paylaşacak. Marsbot'un yapay sesiyle veya oradan geçen ve diğer kullanıcıların dinlemesi için not bırakan bir kullanıcı tarafından sesler duyulacak.

Uygulamanın özelliklerinden faydalanan kişiler yürümenin dışında koşarken veya bisiklet sürerken hatta bir aracın içindeyken dahi doğru noktadan geçerse uygulama otomatik olarak etkinleşecek. Etkili olan noktadan geçtiğinizde, uygulama kulaklıklarda çalan müziğin ses düzeyini düşürür ve herhangi bir kayıt bitene kadar bu durum bu şekilde devam eder. Ancak uygulama, sesli veya görüntülü görüşmeyi bu konu için kesintiye uğratmaz. Uygulama, kulaklıkta bir 'fısıltı' şeklinde duyulacak. Foursquare, uygulamanın bir Android sürümünün yakın gelecekte gelmesi için çalışıyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Şimdi de Foursquare'ın Rakibi Oldu: Facebook LocalFacebook Şimdi de Foursquare'ın Rakibi Oldu: Facebook Local
Yandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptıYandex Navigasyon, kurum bilgilerinde büyük bir güncelleme için Foursquare ile iş birliği yaptı
Foursquare Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?Foursquare Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ