Katlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacak - Haberler - indir.com

Katlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-05 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung’la birlikte gündemde söz edilmeye başlayan katlanabilir telefon pazarının öncüsü de yine Samsung olacak.

Bu yıl içerisinde ismi sık sık geçen Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy X, katlanabilir akıllı telefonların gündeme gelmesinde de büyük rol oynadı. Samsung’un bu anlamda çalışmalar yaptığı biliniyor ve Samsung Display, bu çalışmaları hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Samsung’un önümüzdeki yıllar içerisinde, teknoloji dünyasını çok bekletmeden katlanabilir telefon ile gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bu anlamda şirketin, geliştirdiği esnek OLED ekran ile, katlanabilir telefon pazarına öncülük edeceği söyleniyor.

Katlanabilir telefon pazarında Samsung’un rakibi Huawei olacak

Kısa bir süre önce bir rapor yayınlandı ve bu raporda, katlanabilir telefon ekranına olan talebin hayli artacağı söylendi. Samsung’un bu anlamda rakiplerine tedarikçi olacağı biliniyor ve bunu doğrulayan bir haber de Oppo ve Xiaomi ile esnek OLED ekran paneli hakkında görüşmesi oldu. Katlanabilir OLED ekran geliştirip patentini alan Samsung, bu anlamda oldukça iddialı gelecek gibi görünüyor. Bu pazarda Samsung’a rakip olarak görülen isim ise akıllı telefon dünyasının son zamanlarda en iddialı markalarından biri olan Huawei. Samsung ve Huawei arasında geçecek olan rekabette, ilk adımı atmak isteyen Samsung, katlanabilir telefonunu bir an önce piyasaya sürmek için ayrıca bir gayret gösteriyor.

Samsung’un hedefi, sektörün de öncüsü olabilmek adına önümüzdeki yıl içerisinde 1 milyon esnek OLED ekran üretmek. 2020 yılında da bu hedefini 5 milyona çıkarmayı planlıyor.





PAYLAŞ