Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple’ın katlanabilir iPhone modellerinin 2023 yılında kapaklı tasarımla tanıtılacağı aktarıldı. 

Apple’ın katlanabilir iPhone akıllı telefonları ilerleyen süreçlerde gündemin bir parçası olabilir. Fakat söz konusu son güncellemeye göre, 2023 yılında piyasaya sürülebileceğini dile getiren en son zaman çizelgesine göre iPhone’un yakın zaman içerisinde piyasaya sürmek için hazır olmadığı öğrenildi.  Business Korea tarafından yayınlanan son raporda Apple’ın katlanabilir iPhone’ların tanıtımı için 2023 yılını beklemek gerekecek. Rapor bu anlamda, geçmişte analist Ming-Chi Kuo’nun ortaya koyduğu çıkış tarihini gösteriyor. 

Business Korea’nın aktardığı son raporda yer alan bilgilere göre Apple’ın katlanabilir özelliği ile ön plana çıkan bir iPhone tasarlamak için tereddüt içerisinde olduğu biliniyor. Fakat elde edilen bilgiler, Apple’ın katlanabilir ekran teknolojisini geliştirmek adına LG Display ile beraber çalıştığı da gösteriliyor. Bu şekilde, kusursuz bir tasarıma erişim sağlamak adına zaman  gerekiyor olabilir. Bunun yanı sıra, Apple’ın katlanabilir iPhone’lar için kullanacağı ekranın, açıldığında tamamen çapraz olarak 7,5 inç boyutunda olacağı ve akıllı cihazın kapaklı bir tasarıma sahip olacağı dile getirildi. Geçmiş yıllarda Apple’ın içe doğru katlanma özelliğine sahip bir iPhone prototipine sahip olduğu dile getirilmişti. 

7 1632209248

Fakat kapaklı olan modellerin popülerliğinin daha yüksek olması, teknoloji devinin önce bu sürümü yayınlamak adına hazırlık içerisinde olduğu fikri doğrulanıyor. Kapaklı bir tasarım tercih edilebilir ancak üretim maliyetleri içe katlanır iPhone prototipine göre oldukça küçüktür. Aynı zamanda, söz konusu bu kapaklı tasarımla içe katlanır tasarıma göre daha az kırılma noktası olabilir. Bu da kapaklı iPhone akıllı cihazların daha fazla dayanıklılık gösterme ihtimali olduğu gösteriliyor. Apple, tüm bunların yanı sıra belirtilen bir form özelliğine sahip olan cihazı piyasaya sürmek için herhangi bir kar elde edemeyeceğinden seri üretim kısmına geçmeden önce bu projeyi rafa da kaldırabilir.

Aynı zamanda, şu an için Samsung’un katlanabilir akıllı cep telefon pazarının tartışmasız bir şekilde lideri olduğunu söylemek mümkündür. Fakat Apple, bu kategorinin bir parçası olduğu zaman pazar payını ciddi oranda tehdit edebilir. Tüm bu durumların yanı sıra, katlanabilir iPhone için 2023 yılına kadar beklemeyi gerektiren bir diğer neden ise Apple’ın teknolojinin olgunlaşmasını beklemesi ve kritik olarak gösterilen bileşenleri tedarikçilerden önemli miktarda daha düşük bir fiyata güvence altına almayı istemesi olabilir. Son olarak ise Apple’ın bu katlanabilir iPhone ile ilgili olarak stratejisini öğrenmek adına bir süre daha beklemek gerekecek. Apple şirketinin, yeni form faktörü ile ilgili olarak stratejilerinde küresel anlamda çip sıkıntısının da meydana geleceğini belirtmek gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir