Kamera savaşlarında Google hamlesi: CameraX - Haberler - indir.com

Kamera savaşlarında Google hamlesi: CameraX

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-01 16:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mobil işletim sistemi devi Google, uygulama geliştiricilerinin Android ile karşılaşmış oldukları sorunları çözmeye devam ediyor. Şirket şimdi ise telefonların kameralarını geliştirecek ve geliştiricilere büyük kolaylıklar sağlayacak olan yeni CameraX uygulamasını piyasaya sürecek. Google Android ekosisteminde geliştiricilerin kamera uygulamalarına entegre olmakta ve gelişmiş kamera yeteneklerinin sergilenmesinde oldukça zorlandı. Bu noktada şirketin sunmuş olduğu ilk Camera API’sı oldukça sınırlı yeteneklere sahipti. Bu noktada görüntü kalitesini artırmak ve efektler eklemek için satıcıdan başka bir yol bulunmuyordu. Fakat Google bu noktada değişikliğe giderek birçok ek özelliğe sahip ve yetenekler barındıran CameraX adlı uygulamasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Google Camera X Uygulaması Geliyor

Android'leri mobil oyun konsolu haline getiren Razer Junglecat duyurulduAndroid'leri mobil oyun konsolu haline getiren Razer Junglecat duyuruldu

Bu yeni uygulama bir Jetpack destek kütüphanesi olarak ortaya çıktı. Kütüphaneye göre Android 5.0’a kadar tüm ANdroid işletim sistemlerinde kullanılabilir olacak. İçerisinde yer alan paketler Camera2’ye kullanım merkezli bir arayüze sahip olacak. Ayrıca Google bu noktada cihaz bağımlılıklarını azaltacak ve CameraX kodları her türlü donanımda çalışıyor olacak. Camera X uygulaması ayrıca ekranda görüntü elde etmek için önizleme, görüntü ana belleğine doğrudan erişim için görüntü analizi ve tamamen işlenmiş bir görüntüyü kaydetmek için görüntü yakalama gibi çeşitli durumları destekliyor olacak.

RAW, HDR, Gece Modu ve Portre Modu

Android cihazlarda sadece önceden işlenmiş JPEG sürümlerine erişim izni vermek yerine RAW görüntülerin kaydetme seçeneği de sunulmuştu. Camera X ile beraber uygulama geliştiricileri kameradan gelen kareleri doğrudan okuyabilecekler. Bu noktada yapay gerçeklik ve makine öğrenmesi gibi noktalar daha da geliştirilebilecek. Diğer yandan Camera X uzantılarını destekleyen uygulamalar mevcut Camera2 uygulamasına birkaç kod ekleyerek portre modu, HDR, gece ve güzellik modu gibi modlara erişim sağlanabilecek.

Camera X’in modları aşağıdaki cihazlar tarafından denenebilecek:

  • Samsung Galaxy Note 10 serisi
  • Huawei Mate 20 serisi
  • Huawei P30 serisi
  • Honor Magic 2
  • Honor View 20

CameraX uygulaması şuan için Alpha sürümde bulunuyor. Yakın zamanda beta sürüme geçmesi ve Samsung’un bu hafta uygulama geliştiricileri konferansı’nda CameraX uygulamasına sunduğu desteği duyurduğunu belirtelim. Bakalım bu yeni kamera anlayışı Android amiral gemilerine neler kazandıracak göreceğiz.


Huawei Band 4 Pro'nun tasarımı ortaya çıktıHuawei Band 4 Pro'nun tasarımı ortaya çıktı
WhatsApp Android uygulamasına da parmak izi kilidi geldiWhatsApp Android uygulamasına da parmak izi kilidi geldi

PAYLAŞ