İnternet dünyasının genişlemesi ile beraber kadınların internette aktiflik oranı da elbette ki arttı. Şöyle ki, kadınlara özel siteler her gün kadınlar tarafından binlerce kez ziyaret ediliyor. Kızlar soruyor, kadınlar kulübü ve buna benzer daha birçok site kadınların ilgi odağı oldu. Mobil cihazların gelişmesi ile beraber bu sitelerin elbette ki mobil versiyonları da geliştirildi. Kadınların yaşadıkları deneyimleri özgürce aktarabildikleri platformları bu yazımızda bir araya topladık. 

Türk kadınlarının en çok tercih ettiği siteler

– Kadınlar Kulübü

17 1570221261

Ülkemizde tercih edilen ve en köklü kadın odaklı sitelerden biri olan Kadınlar Kulübü, 2000’li yılların başında kadınlara özel bir alan inşa etmek adına oluşturuldu. Özellikle kadınların sağlık, aile, cinsellik, çocuk yetiştirme, yemek yapma ve buna benzer kadınlar konularda içerikler hazırlayarak yayınlayabildikleri Kadınlar Kulübü şu anda aylık 50 milyon sayfa gösterimi ve 10 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdadır. İnternette aktif olmaktan keyif alan kadınların neredeyse birçoğu tarafından ziyaret edilen Kadınlar Kulübü platformunun üye sayısı ise 500 bini geçmiş durumdadır. Platformda yer alan kadınların yaş ortalaması genellikle 25-35 olup sitenin aynı zamanda Kadınlar Kulübü Forum adlı forum eklentisi de bulunuyor. 

– Kızlar Soruyor

Sitenin ismi her ne kadar Kızlar Soruyor şeklinde belirlenmiş olsa da sitenin bağlı olduğu ana sitenin adı GirlAskGuys. Merkezli Amerika olan ve 2006 yılında Türk girişimci ve aynı zamanda yazılımcı Tolga Tanrısever tarafından geliştirilen GirlAskGuys, piyasaya girdiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına almayı başardı. Söz konusu bu platform şu anda, İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Türkçe destek vermesinin yanı sıra platform ülkemizde Kızlar Soruyor şeklinde biliniyor. Platformun diğerine göre farkı ise soru cevap özelliğinin olmasıdır. Zaman zaman ünlü kadınlarında da ziyaret ettiği Kızlar Soruyor platformunda en çok sorular sorular, güzellik, sağlık, cinsellik ve hamilelik temalı oluyor. Hatta özellikle platformun Kızlar Soruyor Cinsellik bölümü şüphesiz hem erkeklerin hem de kadınların en çok ziyaret ettiği alandır. 

– Pudra 

16 1570221288

Özellikle Türk kadınlarının internet dünyasında adeta vazgeçilmez platformlarından biri haline gelen Pudra, 2009 yılının Mayıs ayında Pudra Yayıncılık tarafından kurulmuştur. Şu an platformun kullanıcı sayısı ise 1,5 milyonu aşmış durumdadır. Kadınların ilgilendiği konulara özel başlıklar ile ilerleyen platform forum ya da soru cevap şeklinde bir kategoriye sahip değildir. Sadece kadınlara özel içerik üretimi ile ilgilenen Pudra, 65’den fazla kategoride içerik üretmeyi başarıyor. 

– Elma elma

Kadınlara özel olarak geliştirilen bir diğer platform ise Elma Elma. Genellikle magazin haberleri üzerinde duran Elma Elma platformunun odaklandığı bir diğer konu ise elbette ki kadınların vazgeçilmezi olan burçlar konusudur. Platform içerisinde soru cevap ya da forum gibi bölümler yer almıyor. Kendi bünyesinde yer alan yazar kadrosu ile hemen hemen kadınları ilgilendiren her konuda içerik üretilmektedir. 

– Yüksek Topuklar

Kadınlara özel konuların yanı sıra aynı zamanda özellikle dekorasyon konusunda da oldukça iddialı içeriklere sunan yuksektopuklar.com, esas moda ve yemek başta olmak üzere kadınları ilgilendiren her konuda içerik üretmektedir. Forum ve soru cevap kategorilerine sahip olan Yüksek Topuklar, kadınların sorunlara çözüm bulacak nitelikte içerikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanan bir platformdur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Kadınlar Kulübü benzeri sosyal ağlar”

  • ofis taşımacılığı
    26 Mayıs 2022 at 22:38

    Güzel bilgi paylaşımı olmuş