Jeff Bezos’un hack iddiaları Apple’a sıçradı! - Haberler - indir.com

Jeff Bezos’un hack iddiaları Apple’a sıçradı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-27 16:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un telefonun hacklenmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Jeff Bezos’ın telefonunu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın hacklediğini iddiaları gerilimin iyice artmasına neden olurken Facebook hacklenme işleminin WhatsApp üzerinden değil iOS üzerinden yapıldığını öne sürerek topu Apple’a attı. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın dünyanın en zengin adamları arasında olan Jeff Bezos’a ait iPhone X hacklenmesi gündeme bomba gibi düştü. Hacklenme iddialarının doğru olduğu anlaşıldıktan sonra işlemin WhatsApp üzerinden yapıldığı iddia edilmişti. Oldukça gergin olarak ilerleyen bu olayda Facebook, hacklenmenin WhatsApp üzerinden olmayacağını, WhatsApp’ın mesajlarının uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunduğunu açıklayarak hacklenme nedeninin iPhone X olduğunu açıkladı. 

Yeni iOS betasıyla birlikte güvenlik yaması kaldırıldıYeni iOS betasıyla birlikte güvenlik yaması kaldırıldı

Hack işleminin iOS’un yazılımsal kaynaklarında olan açıklar sayesinde gerçekleştirildiğini dile getiren Facebook, WhatsApp mesajlarının hackle ilgili herhangi bir açık bulundurulmadığının altını çizdi. 

Amazon kurucusu Jeff Bezos için çıplak fotoğraf ve şantaj iddiaları!

Facebook hack işleminin 4.22 MB’lık video klibin kodlanmasıyla başladığını açıklasa da, diğer sorulara net bir yanıt vermeyerek söz konusu güvenlik açığının Apple’dan olduğunu belirtiyor. Konu hakkındaki soruşturma hız kesmeden devam ederken Jeff Bezos’un telefonun hacklenmesi ve bazı gazetecilerin ölümleri Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’la bağdaştırılıyor. 

İlerleyen günlerde netleşmesi beklenen soruşturmada, süreç netleşmeden hack işleminin iOS işletim sisteminde bulunan güvenlik açığından mı yoksa WhatsApp uygulamasında bulunan bir güvenlik açığından mı kaynaklı olduğu belirlenemeyecek gibi görünüyor. 


Milyonlarca kişinin kullandığı mobil uygulamadaki güvenlik zafiyetine dikkatMilyonlarca kişinin kullandığı mobil uygulamadaki güvenlik zafiyetine dikkat
2020 Siber Güvenlik Trendleri2020 Siber Güvenlik Trendleri

PAYLAŞ