İzmir Metro'da Ücretsiz İnternet Hizmeti Başladı - Haberler - indir.com

İzmir Metro'da Ücretsiz İnternet Hizmeti Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 17:00:19
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı son açıklama ile birlikte ücretsiz internet hizmetinin metrolarda da desteklendiğini söyledi.

İzmir'de ücretsiz ve kotasız internet hizmetlerinin kapsamı genişletildi. Konu ile ilgili resmi açıklama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den gelirken kişilerin toplu taşıma araçlarını daha fazla tercih etmesi adına yeniliklerin devam edileceği ve artık metro istasyonlarında da ücretsiz internet hizmetinden yararlanılabileceği belirtildi.

Evka 3-Fahrettin Altay hattındaki tüm metro istasyonlarını kapsayan yeni çalışma, yolcuların kolay bir şekilde hizmetten yararlanmasını sağlıyor. Yapılan resmi açıklamalara göre kullanıcıların mevcut hizmetten yararlanmak için cihazlarından WizmirNET’e bağlanması yeterli olacak.

Mevcut Hizmet Nasıl Çalışıyor?

Ücretsiz ve kotasız internet hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların öncelik ile WizmirNET kablosuz ağ adını seçmesi gerekiyor. Ardından giriş sayfası üzerinden kayıt ol butonu ile tek seferlik kayıt işlemlerinin yapılması gerekiyor. Telefona gelecek şifrenin onaylanması ile birlikte interneti etkin hale getirecek kullanıcılar, kullanımda güvenliği sağlamak adına istediği zaman şifreyi değiştirebiliyor. Güvenli bir şekilde internetin kullanımına imkan tanınırken geniş çekim ağları ile birlikte kullanıcılar mevcut toplu taşıma araçlarını ya da güzergahlarını kullanırken ücretsiz bir şekilde internet hizmeti alarak mobil kullanımlarını sınırlandırılabiliyor.

Ücretsiz İnternet Altyapısı Genişliyor

Daha önce yapılan resmin açıklamalar ile birlikte özellikle öğrenci odaklı olarak şehrin pek çok farklı noktasında ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlanmıştı. Resmi açıklamalarda yapılan son paylaşımlara göre 41 tramvay durağı, 7 iskele, 273 park meydanı, 60 üniversite noktası, 71 eğitim bilişim ağı noktası, ücretsiz internet sunulan bölgelerdi. Bugün itibariyle metro istasyonlarında da hizmet verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi 17 metro istasyonunu da ücretsiz internet noktaları arasına dahil edecek.

"29 Haziran’da İzmirli yurttaşlarımıza tramvaylarımızda internet erişimi olacağını müjdelemiştik. Bugünden itibaren internet 17 metro istasyonumuzda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Daha yaşanabilir bir kent yaratmak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için internet hizmetini İzmir genelinde ve tüm ulaşım ağımızda yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.” diyerek konuyla ilgili gelişmeleri aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu açıklamalarıyla özellikle sosyal medyada büyük destek gördü.





PAYLAŞ