Microsoft Office uygulaması 2021 yılı versiyonu 5 Ekim tarihi itibari ile piyasaya sunulacak. Mevcut ürünün Microsoft tarafından yapılan tanıtımlarında piyasaya sunulmadan pek çok özelliği ön plana çıkarıldı. Bu sayede yeni ofis programı ile ilgili hemen hemen tüm detaylar öğrenilir duruma geldi. İşte Microsoft Office 2021 sürümünde yer alacak çıkan yenilikler.

Microsoft Word 2021’deki yenilikler

Ofis programları arasında en yaygın kullanıma sahip olanlardan birisi kuşkusuz Microsoft Office Word. Word 2021’de özellikle 2019’da olmayan pek çok yeniliğe yer verilmiş durumda. Kullanıcılar çalışmalarında yer vereceği görsellere artık Word stok medya aracı üzerinden ulaşabilecek. Word yeni özelliği sayesinde kullanıcılar ihtiyaç duyabileceği farklı görselleri ücretsiz bir şekilde kullanma imkânına sahip olacak. Geliştirilmiş yeni arama bölümü ise hem belge içinde hem de online olarak yapılacak aramalarda kullanıcılar için daha iyi bir çözüm sunuyor. Office Word uygulamasında yapılan son yenilik ise çizim araçlarını daha da geliştirmek. Yapılan bu iyileştirme sayesinde özellikle ofis uygulamasında bol bol çizim yapanlar artık çok daha gelişmiş araçlara sahip olabilir. 

1 1632298212

Microsoft Excel 2021’deki yenilikler

Dinamik Diziler, XLOOKIP ve LET olmak üzere yenilenen Excel ile birlikte verilerin analiz edilebilmesi adına çok daha gelişmiş seçenek kullanıcılara sunuluyor. Tıpkı Word uygulamasında olduğu gibi kullanıcıların çalışmalarında yer vereceği özel stok görseller de Excel’de yer alıyor. Yapılacak çalışmalarda özel görsellere yer verebilecek olan kullanıcılar, bu sayede çalışmalarında ihtiyaç duydukları görsel desteğini de kolay bir şekilde alabiliyor. Yapılan açıklamalara göre yenilenen versiyonda OpenDocument desteği de var.

2 1632298219

Microsoft PowerPoint 2021’deki yenilikler

Microsoft’un sunum programı olarak geliştirdiği PowerPoint, yine pek çok özellikle destekleniyor. Yenilenen versiyon ile birlikte kullanıcılar slayt gösterisini hazırlarken video kaydı ve lazer işaretleyici gibi pek çok farkı aracı kullanarak daha detaylı bir şekilde etkinliğini sunabilecek. Etkinlik sırasında ihtiyaç duyulabilecek farklı özellikleri uygulamaya eklenmesi, kullanıcıların sunum sırasında farklı araçları kullanmak yerine direkt sunuma odaklanmasını sağlıyor. Powerpoint’te yer verilen özel çizim araçları da PowerPoint desteği almış durumda. sunumlarında özel çizimlere yer vermek isteyen kullanıcılar, yenilenen versiyon sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde çizimler yapabilecek. 

Microsoft Outlook 2021’deki yenilikler

Microsoft’un mail hesaplarını kontrol etmek için geliştirdiği uygulamasında ise geliştirilmiş arama fonksiyonları dikkat çekiyor. Bununla birlikte çeviri özelliğinin eklendiği uygulamada, 70’ten fazla dile çeviri yapabilecek olan kullanıcılar mevcut sorunu aşarak daha kolay bir şekilde uygulamadan yararlanabilecek. Yenilenen versiyon; kalemi ve fareyi kullanarak özel çizimler yapmasına imkan tanıyor ve bunun için de özel bir paneli var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir