Istanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildi - Haberler - indir.com

Istanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-27 14:31:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Uzun süredir mahkemesi devam eden domain kavgası sonuçlandı! IGA Havalimanı'nın IstanbulAirport.com domaini için yaptığı şikayeti reddedildi, sahibi domainine kavuştu.

D2019-0062 No'lu Dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Yeni havalimanı için kullanılması beklenen istanbulairport.com, IHS Telekom, Inc (Tescil Eden Kuruluş" tarafından tescillenmiş.

Skyscanner, dünyadaki en komik havalimanı ismini Türkiye'den seçtiSkyscanner, dünyadaki en komik havalimanı ismini Türkiye'den seçti

Istanbulairport.com neden isteniyordu?

Şikayet Eden taraf istanbulairport.com domainini kendisine devrine karar verilmesini şu nedenlerle talep etmekte;

Şikayetçi, Şikayet Edilen'in bilişim, medya, internet gibi bir çok sektörde faaliyetde olduğunu ve hava alanı işletmeciliğiyle hiçbir ilgisi olmadığını, bu yüzden alan adı üzerinde hak veya meşru bir menfaati bulunmadığı iddia ediliyor.

Ayrıca şikayet eden tarafın iddialarına göre alan adı sahibi, alan adını kötü niyetle kullanmakta. Alan adı sahibi, iddia edilenlere göre alan adını Havalimanı üzerinden markasından ticari amaçlar için pay koparacağını iddia ediyor.

Bir diğer şikayet ise alan adı sahibi, alan adını devretmek için 2,000 USD ardından 5,000 USD tekliflerini kabul etmediğini ve fahiş fiyatlardan satmayı amaçladığı şeklinde.

Alan adı sahibi davayı kazandı!

Alan adı sahibi, bu alan adını ilk olarak 30 Nisan 2002'de tescil ettirdiğini ve Şikayet Eden'in markasından haberdar olmadığını ileri sürüyor ve iki anonim kelimeyi birleştirerek bu alan adını oluşturduğunu söylüyor.

Alan adı sahibi, alan adını havalimanı transferi ve otel rezervasyon satışları için tescil ettirdiğini, farklı bir amaçla kullanmadığını belirtirken, satış için irtibata geçtiğini ve alan adının satışı için teklifte bulunduğunu belirtmiştir.

Sonuç olarak şikayet, kaynakta bulunan sebepler dolayısıyla reddedilmiştir.

 


Tüm Havalimanlarının Wi-Fi Şifresini Gösteren HaritaTüm Havalimanlarının Wi-Fi Şifresini Gösteren Harita
Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmışYeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış

PAYLAŞ