İran Yasağı Nedeniyle League of Legends Çöküşte - Haberler - indir.com

İran Yasağı Nedeniyle League of Legends Çöküşte

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 13:22:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun piyasasının en çok tercih edilen oyunlarından biri olan League of Legends, sektöre dahil olduğu günden bugüne popülerliğini artırmaya devam ediyordu. Oyun zamanla dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri haline gelmeyi başardı. Fakat League of Legends oyunu belli bir süre sonra İran ve Suriye'de yasaklanarak oldukça ses getirmişti. Temel alınan yasağın gerekçesi ise, Amerika Birleşik Devletleri yasalarının ve düzenlemeleri gösteriliyor. 

Söz konusu bu yasağa İran'ın müttefiki olan Suriye'de dahil edildi. Konu ile ilgili son zamanlarda oldukça gerilimli geçen bu zaman dilimi içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın vermiş olduğu ilave yaptırım kararı da gündemde bomba etkisi yarattı. Aksiyon dolu oyun deneyimi ile oyuncuların beğenisini kazanan League of Legends'ın İran ve Suriye'de yasaklanmış olması oyun adına son derece kötü bir karar oldu. 

League of Legends Türkiye Büyük Finali'nin birincisi belli olduLeague of Legends Türkiye Büyük Finali'nin birincisi belli oldu

League of Legends yasağı kalıcı olmayabilir

Dünyanın en büyük aksiyon oyunlarından biri olan League of Legends oyununa İran ve Suriye'den girmeye çalışan oyuncular, giriş yapmak üzere hareket eden bir İranlı oyuncu League of Legends'ın resmi platformlarında paylaştığı şu mesaj ile karşı karşıya geliyor; “ABD yasaları ve düzenlemeleri nedeniyle ülkenizdeki oyuncular, şu anda League of Legends'a erişemiyor. Bu tür yaptırımların kaldırılma ihtimali bulunuyor ve ABD hükumeti, yaptırımları sonlandırdığı takdirde aranıza dönmeyi umuyoruz.” Dünyaca ünlü bu oyunun Suriye ve İran'da yasaklanıyor olması oyun adına oldukça kötü bir durumdur. 

Platformlara ve Reddit'e bakıldığı taktirde League of Legends oyunu, şu an için sadece İran ve Suriye ülkelerinde yasaklanmış gözüküyor. Suriye'de ve İran'da oyunu ısrarla oynamak isteyen oyuncular için VPN değişikliği yapmak doğru bir seçim olabilir fakat bu esnada da oyuncuların karşısında yüksek ping değerleri kısıtlanarak oyun keyifleri baltalanıyor. League of Legends oyununun geliştirici şirketi Riot Games, yaşanan bu olaylar karşısında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu sebeple olayın akıbeti hakkında geniş bir düşünceye sahip olmak pek de kolay değildir. 

League of Legends hakkında

Rekabet odaklı geliştirilen League of Legends oyunu dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik oyun popülerliğini de her geçen gün artırmaktadır. Çevrimiçi oyun yapısı ile oyuncuların gerçekçi bir heyecan yaşamasını sağlayan League of Legends oyununda arenada yer alarak rakiplerinizi ortadan kaldırmaya yönelik hamleler yapacaksınız. Sık sık güncellenen League of Legends dünyasında her an farklı şampiyonalar ile karşılaşmak mümkün olacaktır. 

Gelişmiş düzeyde oyun özellikleri, birbirinden farklı oyun sahneleri ve bununla beraber eşsiz bir rekabet sunan League of Legends ile dünyanın en büyük çevrimiçi oyun topluluğuna dahil olacaksınız. Her bir oyun sahnesinde kendinize özgü stratejiler geliştirerek oyunun sonuna kadar rakiplerinizi ortadan kaldırmaya yönelik hareket edeceksiniz. Hem görsel hemde yazılımsal olarak oldukça güçlü bir donanıma sahip olan League of Legends mobil oyununda sıradışı bir deneyim yaşamanın heyecanını yaşayacaksınız. Göğüs göğüs bir mücadele içerisinde yer almak için güncellemiş oyun dünyasında yer alabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
League of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdıLeague of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdı
League of Legends'in Mobil Versiyonu GelebilirLeague of Legends'in Mobil Versiyonu Gelebilir
League of Legends'in Yeni Karakteri:QiyanaLeague of Legends'in Yeni Karakteri:Qiyana

PAYLAŞ