İran, Bitcoin'i tamamen yasakladı - Haberler - indir.com

İran, Bitcoin'i tamamen yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 16:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere kripto para birimleri her geçen gün çok daha fazla sektörde kullanılmaya başlıyor. Fakat zaman zaman bu kripto paralar ile ilgili çeşitli güvensiz durumlar yaşanmaktadır. Bu sebeple İran, kripto para birimi Bitcoin kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sonlanmasına karar verdi. Kripto para birimi Bitcoin'in herhangi bir merkez bankası ya da resmi olan herhangi bir kuruluş ile ilgisi yoktur. Şöyle ki, Bitcoin para birimi, halihazırda zaten dünyanın birçok bölgesinde kullanılıyor. Dünyadaki en yüksek para birimi olarak hayatımızda yer alan Bitcoin, bugün itibariyle tam 12 bin 500 doların üzerinden işlem görüyor. 

İran, ülke içerisinde Bitcoin yasağı getirdi

Dünyaca ünlü kripto para birimi Bitcoin ile ilgili son zamanlarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgilere göre İran Merkez Bankasının Başkan Yardımcısı Nasır Hakimi, Kara Para ile Mücadele Yüksek Mahkemesi tarafından verilen karar ile beraber Bitcoin üzerinden yapılanların işlemlerin yasaklandığını açıkladı. 

Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa GeçtiLibra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti

"Bitcoin, yasal riskler barındırıyor"

Nasıl Hakimi, dünyaca ünlü kripto para birimini kullanmayı tercih eden kullanıcıların söz konusu bu varlıklara yatırım yapmaları halinde büyük riskler ile karşılaşacaklarını dile getirirken, "İran'da Bitcoin alım ve satımı yasaktır. Bitcoin'in fiyat dalgalanması çok yüksek olduğu için yasal riskler barındırıyor. Bu yüzden vatandaşların bu oyuna girmemesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu. Hakimi, Bitcoin üretimine ise henüz bir yasaklama gelmediğinin de altını çizdi. 

Büyük yaptırımlar gelebilir

İran'da kullanılması yasaklanan Bitcoin yasağına uymayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacak. Ülkenin, Mal ve Döviz Kaçakçılığıyla Mücadele Kurumu Başkanı Ali Mueyyidi, ülkenin başkenti Tahran'da yapmış olduğu bir basın açıklaması ile beraber, Bitcoin kripto para kullanılarak yapılacak olan herhangi bir işlemin yasaklandığı ve yasağa uyulmadığı taktirde ise kullanıcıların ciddi sonuçlar ile karşı karşıya gelmeleri konusunda uyarılarda bulundu. İran şu günlerde, ABD tarafından uygulanan yaptırımlar sebebiyle uluslararası ticaret konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Fakat şöyle bir durum var ki, Bitcoin fiyatlarının yükselmesi ile beraber kripto para birimi kullanılarak yapılan işlemler her zamankinden daha da hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. 

Kripto para birimi Bitcoin kullanılarak yapılan tüm işlemler, kripto para birine bağlı olan bütün bilgisayarlarda kayıt altında tutuluyor. Burada değinilmesi gereken bir mesele de, sistem üzerinden elektrik üretimine sebep olan esas unsur ise madenci olarak nitelendirilen ve Bitcoin üreten kişiler oluyor. Söz konusu bu madenciler, normalinden çok daha fazla profesyonel bilgisayar ile yaptıkları işlemleri gerçekleştirmek zorunda oldukları için ciddi anlamda bir elektrik üretimine neden oluyor. Kripto para ile yapılan işlemlerin yasaklandığı İran'da, devletin elektrik üretimine destek veren fabrikaları, tarım arazileri, kamu kurumları ve bununla beraber okullar dahi Bitcoin madenciliğinin merkezleri haline geldi. Uzun süredir hayatımızda olan ve birçok sektörde de kullanılan kripto para birimi Bitcoin, İran ülkesinde tamamen yasaklandı. Üstelik kripto para birimi Bitcoin'in oldukça yüksek rakamlar üzerinden işlem görüyor olması ülkeleri zaman zaman caydıran bir durumdur. 


Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!
Bitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebepBitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebep
Twitch, Bitcoin İle Çalışmaya BaşlıyorTwitch, Bitcoin İle Çalışmaya Başlıyor

PAYLAŞ