iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi? - Haberler - indir.com

iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 11:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple şirketinin iPhone ve iPad modelleri için yeni işletim sistemi sürümü 12.1'i yayınlamasının ardından üç ay geçmesine rağmen güvenlik konusunda tartışmalar devam ediyor. Bugün gelen güncellemelere göre FaceTime uygulaması ile herkesin dinlenmesine neden olan bir açık keşfedildiği iddia edildi.

iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi?

iOS 12.1 işletim sistemi yüklü olan iPad veya iPhone cihazlar, FaceTime özelliği üzerinden bir arama yaptığınızda, karşı taraf aynı işletim sistemine sahipse, aramanızı cevaplamasa bile karşı tarafı dinleyebiliyorsunuz. FaceTime ile grup araması yapıldığında karşı tarafın sesini duymaya başlıyorsunuz. Aynı şekilde o da sizi duyabiliyor. Tabi yanıt vermediği FaceTime aramasının hala devam ettiğinin farkında ise. Eğer karşı taraf bu şekilde olaya uyanmadıysa, karşı tarafı dinleyebiliyorsunuz. Bu da ciddi bir güvenlik açığı oluşturuyor. Ciddi hatayı fark eden bazı kullanıcılar, Apple şirketi ile iletişime geçti. Bu hata daha sonrasında Apple tarafından doğrulandı ve haftasonu bir güncelleme ile bu açığın kapatılacağı söylendi. 

Apple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar ÇalıştıracakApple Yeni iPhone Modeli İle Dizüstü Bilgisayar Çalıştıracak

Kullanıcılar bu durumla karşılaşmak istemiyorlar ise 12.1 sürümüne güncel cihazlarda sorun çözülene kadar FaceTime uygulamasını devredışı bırakmaları gerekiyor. Apple'ın ciddi hatasına alttaki videodan ulaşabilirsiniz.

 

Now you can answer for yourself on FaceTime even if they don’t answer????#Apple explain this.. pic.twitter.com/gr8llRKZxJ — Benji Mobb™ (@BmManski) 28 Ocak 2019



 

 

 


Apple 12. Kere Dünyanın En Beğenilen Markası Olmayı BaşardıApple 12. Kere Dünyanın En Beğenilen Markası Olmayı Başardı
Apple, iPhone Fotoğraflarını Yarıştıracak!Apple, iPhone Fotoğraflarını Yarıştıracak!
Apple AirPods 2 İçin Sayılı Günler Kaldı!Apple AirPods 2 İçin Sayılı Günler Kaldı!

PAYLAŞ